DCG kent geen problemen met Martinus

Koploper DCG kende in de zondag derde klasse C geen enkel probleem met Sporting Martinus. De ploeg van John Limon won in Amstelveen met 1-4. Martinus-trainer Kees Koedood was vooraf bang voor een veel grotere nederlaag maar door de goede inzet bleef de schade beperkt.

Koedood: “ Wij gaan het erg moeilijk krijgen dit seizoen. We hebben problemen met onze keepers en dat zie je terug in de resultaten.”  Na vijf minuten kwam de voorspelling van Koedood al uit. Joey van Lemmeren zet DCG op een snelle 0-1 voorsprong. En binnen tien minuten ligt ook de tweede er al in.

phoca_thumb_l_DSC03506-2

Martinus-aanvoerder Marc Nipius verwerkt de bal slecht en keeper Thomas Bark staat verkeerd opgesteld waardoor Naoufal Haddidi kan profiteren en de bal eenvoudig in een leeg doel kan schuiven (0-2).  Dat DGC domineer in het eerste bedrijf is niet verrassen maar dat Martinus amper tot kansen kwam misschien wel. Toch kregen de Amstelveners vlak voor rust een grote kans op de aansluitingstreffers. Omar Tissoudali zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald.

Koedood wisselde in de rust zijn keeper.. De doelman van de A1, Jari Halle, vervangt Bark die in de kleedkamer is achter gebleven.

DCG viert weet een treffer tegen Martinus
DCG viert weet een treffer tegen Martinus

De A-junior wordt als eerste getest door Van Lemmeren. Het schot van de DCG-er, van zo’n dertig meter, is direct een treffer (0-3). DCG neemt wat gas terug en Martinus kruipt wat uit haar schulp en het levert zowaar een doelpunt op.  Tissoudali krijgt de bal in de zestienmeter aangespeeld en schiet binnen. Het pas het derde tegendoelpunt dit seizoen voor de koploper.

De Amstelveners tonen na de treffer veel werklust. Op de inzet van de ploeg van Koedood valt dan ook niet  veel aan te merken. In de blessuretijd zorgt Zaid Lahmaj uit een prachtig genomen vrije trap dat DCG met 1-4 wint.

Kees Koedood was tevreden over de in zet van zijn team
Kees Koedood was tevreden over de in zet van zijn team

Koedood: “ DCG was gewoon de betere ploeg. Het is echter wel jammer dat we door individuele fouten deze wedstrijd verliezen maar aan onze inzet heeft het vandaag gelukkig niet gelegen.”

DCG loopt weer verder uit doordat de concurrenten Zwanenburg en DSOV de punten met elkaar deelden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Foto’s martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!