DCG is klaar voor kampioenschap bij Zwanenburg

In de zondag derde klasse C staat DCG ruim aan kop. De ploeg van John Limon is hard op weg om het kampioenschap binnen te slepen en het zou zomaar kunnen dat het dit weekend al zo ver is. Uit bij de nummer twee, Zwanenburg, kan DCG de titel veiligstellen en daarmee de eerste kampioen van onze regio worden. Vandaar dat Zwanenburg – DCG dit weekend Wedstrijd van de Week is.

Op dit moment bedraagt het verschil tussen de koploper en Zwanenburg 12 punten, terwijl er nog maar vijf wedstrijden te spelen zijn. Bij een overwinning van DCG kunnen Limon en zijn mannen de flessen ontkurken en de promotie naar de tweede klasse vieren. Bij een gelijkspel of een nederlaag tegen Zwanenburg zal het kampioensfeest minimaal één week moeten worden uitgesteld.

SLIDE DCG RKDES

In aanloop naar de wedstrijd van zondag doet Limon niks anders dan hij normaal zou doen met DCG. Limon: “In deze fase is het niet verstandig om dingen anders te gaan doen. De aanpak die we het hele seizoen hebben gebruikt, werkt goed voor ons. We zullen dus niet afwijken van de dingen die wij normaal doen.” De voorbereiding verloopt dus goed en daarnaast kan Limon komend weekend beschikken over een complete spelersgroep. “Iedereen is fit voor zondag en iedereen is natuurlijk erg enthousiast. Het belooft een leuke dag te worden.”

Het enthousiasme van de spelers in te begrijpen, maar voor DCG is het kampioenschap pas een feit als er komend weekend gewonnen wordt. Limon benadrukt echter dat zijn spelers nog geen last hebben kampioenskoorts. Limon: “Dit speelt in ieder geval niet in mijn bijzijn. Misschien dat er onderling meer op die manier over gesproken wordt, maar we lopen nog niet op de zaken vooruit. Een speler die nu ook alleen maar met het kampioenschap bezig is, is zondag ook niet geschikt om te spelen. We blijven gefocust totdat het zover is.”

Juichen 2e doelpunt DCG

Zoals Limon eerder al zei, gaat DCG de wedstrijd tegen Zwanenburg niet anders benaderen dan anders. Dat de eerste wedstrijd (5-1 voor DCG, red.) ruim in het voordeel van DCG beslist werd, zegt de oefenmeester ook niks. “Het gaat absoluut geen walk-over worden dit weekend. Zwanenburg heeft een goede ploeg. Zij zullen het ons zeker lastig gaan maken en DCG heeft het bijna nooit makkelijk tegen Zwanenburg”, aldus Limon, die vindt dat Zwanenburg een team is dat kwaliteit combineert met hard werken. “Maar wij hebben ook goede voetballers die er altijd voor gaan. Met alles wat er op het spel staat, weten we ook wat we moeten doen.”

Mocht het zondag toch zover zijn, heeft DCG alvast de nodige voorbereidingen getroffen om het kampioenschap goed te vieren. Limon: “Eerst zullen we een klein feestje houden bij Zwanenburg, om daarna bij DCG gelijk door te gaan. We zullen het groots aanpakken. Over het gehele seizoen hebben de jongens heel hard gewerkt en dus een leuk feest verdiend. Maar we kunnen het pas vieren als we echt kampioen zijn”, sluit de trainer van DCG af.

Limon lacht

Zwanenburg – DCG is deze zondag onze Wedstrijd van de Week. Op het sportcomplex van VV Zwanenburg zullen de thuisploeg en DCG om 14.00 uur aftrappen. De reportage over de kampioenswedstrijd van DCG is zondagavond te zien op deze site.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)