DCG knokt zich terug

In het eerste nacompetitieduel tussen DCG en Nieuw Utrecht was het spannend tot aan de laatste minuut. Na tien beroerde eerste minuten voor DCG, stonden de Amsterdammers al met 0-2 achter. Daarna lukte het DCG het spel te controleren en was de stand bij rust teruggebracht naar 1-2. De gemoederen liepen in de tweede helft hoog op na een voorval in het strafschopgebied waarbij de keeper van Nieuw Utrecht, Sanches, er met rood af moest. Na een penalty en een omhaal hadden de Amsterdammers met 3-2 de winst te pakken. Volgende week speelt DCG uit tegen Nieuw Utrecht; een eerste stap richting de tweede klasse is gezet.

Dat de overwinning niet gemakkelijk was, bleek wel uit de eerste 10 minuten. In de derde minuut kreeg Nieuw Utrecht al zijn eerste kans op doel. Aanvaller Kavas was snel over rechts. Zo ook in de zesde minuut toen verdediger de Graaf hem hard in het strafschopgebied onderuit haalde om een doelrijpe kans te voorkomen. Een penalty werd gegeven. Kurdal kreeg de eer en schoot de bal vol in de linkerhoek. 0-1. DCG zat nog niet lekker in het spel. Een minuut later werd de bal slecht teruggespeeld richting de verdediging van DCG. Keeper te Pas moest ver uit zijn doel komen om de bal weg te schoppen. Dit gebeurde met een ongelukkige bal die uitkwam bij tegenstander Kurdal. Met een leeg doel voor zich, deed hij wat hij moest doen en maakte de stand 0-2.

Na de 0-2 nam DCG het spel over, creëerde kansen en had veel balbezit. De druk was hoog. Een paar vrije trappen zorgden voor dreiging, maar leidden niet tot een goal. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft kreeg Nieuw Utrecht weer serieuze kansen. Zij kregen drie vrije trappen achter elkaar, maar deze werden goed weggehaald door DCG. In de 45e minuut lukte het DCG dan eindelijk de keeper van Nieuw Utrecht te passeren. De bal werd voorgegeven aan Bouwmeester die voor het doel aan kwam rennen, maar door een duw in zijn rug, ging de bal aan hem voorbij. Doordat de scheidsrechter even afwachtte of er nog voordeel uit te halen viel, ging het spel door. Gelukkig voor DCG want Haselhoef stond vlakbij Bouwmeester en kreeg de bal in één schot het doel in. 1-2.

Na de rust kon er nog van alles veranderen. DCG hield de druk op Nieuw Utrecht en dat zorgde voor een leuke wedstrijd waarbij beide teams tot het uiterste gingen. In de 54e minuut gebeurde iets opmerkelijks. DCG-er Haselhoef kreeg een kans en kwam tot vlakbij de keeper van Nieuw Utrecht. Deze wist de bal te vangen. Het duel was in principe over en de twee spelers eindigden precies tegenover elkaar. Niets bijzonders totdat keeper Sanches in navolging op het vangen van de bal een kniebeweging richting Haselhoef maakte. Dit zag de grensrechter en die zag hier een overtreding in. Na enig overleg met de scheidsrechter oordeelde deze rood voor de keeper van Nieuw Utrecht en een penalty voor DCG. De penalty mocht Schet nemen en deze schoot hem in de rechterhoek. 2-2.

20052013 DCG-Nieuw Utrecht 2

Na de 2-2 lag alles weer open. Nieuw Utrecht speelde met tien man niet slecht en was bij vlagen erg dreigend. Zo ook in 69e minuut toen de Utrechters een onwijze kans kregen door Kavas. Vertrokken over de linkerkant rende hij op de keeper af. Keeper te Pas kwam ver uit zijn doel, maar wist de bal niet te onderscheppen. Met een hoge bal ging de bal richting het doel, waar middenvelder Steward nog net de bal weg kon halen. Daarna was het weer de beurt aan de Amsterdammers. In de 78e minuut gaf Schet vanaf de linkerkant een hoge voorzet. De bal kwam achter in het strafschopgebied waar Koene de bal terug kopte naar Bouwmeester. Deze kreeg de bal met een mooie omhaal in het doel. Na de 3-2 hadden de Amsterdammers nog mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. In de laatste tien minuten kregen zij nog een paar grote kansen, maar de stand bleef 3-2. Wie weet wat er volgende week in Utrecht nog kan gebeuren.

Trainer John Limon van DCG was tevreden, maar wel met een ietwat ontevreden randje. ‘Wij hadden de stand definitiever kunnen maken. Het had 5-2 kunnen zijn. De eerste tien minuten speelden wij niet goed. De tegenstander speelde met meer ontspanning en overtuiging in hun spel. Na de eerste tien minuten domineerden wij wel, maar haalden wij niet het niveau wat wij kunnen spelen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel spectaculair dat je van een 0-2 achterstand terugkomt en wint met 3-2. Volgende week blijven wij knokken. We moeten het daar doen en ditmaal vanaf minuut één met meer overtuiging spelen. ’