DCG komt bij Alliance’22 goed terug van achterstand

DCG heeft ook de tweede wedstrijd in de zondag derde klasse C weten te winnen. De ploeg van Senel Cebar kwam bij Alliance’22 nog verrassend op achterstand, maar wist dit op tijd te herstellen voor een 1-2 zege.

Heel even zat Cebar met de vrees dat zijn ploeg zich zou gaan verslikken in Alliance’22. DCG stond in de eerste helft tegenover een Haarlemse muur en kreeg voldoende mogelijkheden om deze te doorbreken. De grootste kans op een treffer was voor Omar el Aamrani. Uit een voorzet van Bilal Hajoui el Jaafari kopte hij de bal naast een leeg doel. Dat Alliance’22 vervolgens vroeg in de tweede helft verrassend aan de leiding kwam, was een domper voor DCG. Doelman Marcel Ons kreeg in de eerste helft vrij weinig te doen, maar werd gepasseerd door een kopbal van Casama de Wit: 1-0.

“Gelukkig heeft de ploeg daarna veerkracht getoond. Het was ook de eerste keer dit seizoen dat we op achterstand zijn gekomen, dus ik wist niet hoe ze daarop zouden reageren”, blikte Cebar terug. Binnen vier minuten was de stand alweer gelijk. Een harde voorzet van El Aamrani werd door een Haarlemmer in zijn eigen doel gewerkt. “Daarna begon er een soort van vuur bij de jongens te branden. We hadden echt het gevoel dat we eroverheen zouden gaan.”

Alliance’22 hoopte de gelijke stand vol te kunnen houden, totdat Zakaria Hdoudou dankzij goed doorzetten de bezoekers aan de leiding schoot. Eerst werd zijn schot gekraakt, waarna hij de bal met een gelukje terugkreeg en deze vervolgens rustig in de hoek plaatste: 1-2. “Gelukkig, want we deden er eigenlijk te lang over om een doelpunt te maken, terwijl we toch wat scorend vermogen in de ploeg hebben. Zes punten uit de eerste twee wedstrijden is een prima start.”

Volgende week gaat DCG op bezoek bij Real Sranang, dat eveneens zes punten heeft (uit drie duels). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG