Home / Algemeen / DCG krijgt lesje in effectiviteit van SCH ’44

DCG krijgt lesje in effectiviteit van SCH ’44

DCG heeft in de tweede klasse B ook haar tweede wedstrijd verloren. Thuis tegen SCH ’44 werd het 2-3. Bij rust stond DCG nog met 2-1 voor. “Het is een lesje effectiviteit. Zij scoren drie goals uit vier kansen, wij twee uit zeven”, aldus DCG-trainer Danny van der Moot.

DCG kwam in de eerste helft op achterstand tegen SCH ’44. Na niet goed uitverdedigen kwam de bal terecht voor de voeten van Mitch Maas die van buiten de zestien meter hard en laag raak schoot. De eerste twintig minuten was het wat aftasten voor DCG, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft speelde het goed en boog de achterstand dan ook terecht om in een 2-1 voorsprong. De gelijkmaker op naam van Fernon Haselhoef, die na een mooie aanval bij de eerste paal binnen tikte. Daarna was het Joshua Koene die uit een voorzet van Rida Hammou raak kopte. Zo konden de Amsterdammers met een goed gevoel de kleedkamers in.

Fernon Haselhoef zorgde voor rust voor de 1-1
Fernon Haselhoef zorgde voor rust voor de 1-1

“In de rust hebben we afgesproken om vooruit te blijven verdedigen en dat deden we niet. We hebben 70 minuten prima gespeeld, alleen de eerste twintig minuten na rust liepen we te veel naar achteren,” zag Van der Moot. Precies in die periode kwam DCG op achterstand. De gelijkmaker werd gescoord door Nathan Spaan, na een snelle uitbraak van SCH ’44. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg uit Harmelen zelfs op voorsprong dankzij een schitterende vrije trap door Hugo Peters. “Die maakt-ie nooit meer”, aldus Van der Moot. “Maar een hele domme overtreding van ons op die plek. Na die goal gingen we opeens wel weer vooruit verdedigen, want toen moesten we wel.” DCG probeerde het wel nog maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet meer.

20160911-dcg-sch44-hans-van-dijk-2

Na twee wedstrijden is het nog wachten op de eerste punten voor DCG, maar er is nog geen reden tot zorg voor Van der Moot. “We hadden uit deze wedstrijden wel tenminste drie punten verwacht, maar we moeten niet in paniek raken. We spelen steeds 60, 70 minuten goed. We moeten alleen wat volwassener worden en ik verwacht ook van onze dragende spelers dat ze daarin meer het voortouw nemen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)