DCG krijgt te weinig

DCG heeft vanmiddag met een behoorlijke kater het veld verlaten na de wedstrijd tegen Nieuw West. Na een slordige 103! minuten voetbal stond er 0-1 op het bord.

Het was vanmiddag even goed zoeken naar een speler van boven de 23 jaar in het elftal van DCG, maar er stonden er toch een paar op het veld. Ton Ojers werkt met een zeer jonge ploeg en dat was te merken. Veel frivoliteit en weinig rust aan de bal. Inzet was er  voldoende van beide kanten, dus spannend werd het wel.

Nieuw West kwam beter uit de startblokken dan DCG en dit resulteerde in een paar goede kansen. Vooral Nieuw West spits Sergio Philip maakte een sterke indruk in de eerste twintig minuten. Hij rukte zich vaak vrij en was dreigend aanwezig. Ook Zohair Chiddi kreeg een paar goede kansen voor de bezoekers en keeper Radouane Krap van DCG redde uitstekend op een inzet van Anass Benhammouch.  De thuisploeg kreeg echter de beste kans na 41 minuten. Joey van Lemmeren ging alleen op de keeper af, maar besloot de bal af te leggen waar hij het ook zelf had kunnen afmaken. Nu smoorde de kans in het niets. Een teleurstellende eerste helft, waarbij de supporters het vooral koud hadden op sportpark Ookmeer.

De tweede helft begon al niet veel beter.  Door veel inzet en strijd begon DCG wel de overhand te krijgen, zonder dat het tot veel kansen leidde. Gary Bouwmeester probeerde het wel, maar zijn lichtvoetigheid brak hem veelal op. Wel kwam Marouane Aabachrim wat meer in het spel voor op de rechterkant en dat zorgde voor meer gevaar dan voor de rust. De lichte druk van DCG op het doel van Nieuw West leek zijn vruchten af te gaan werpen en iedereen wachtte eigenlijk op een goal. Een paar vrije trappen van Stefan van Vuuren kwamen dichtbij en Chester Steward kwam in de zestien ook een keer gevaarlijk door. Het doelpunt bleef echter uit en dan geldt een oude voetbalwet. Na 93 minuten brak Nieuw West even los en dat was fataal voor DCG. Het eerste schot werd nog gekeerd door Krap, maar de tweede inzet van Zohair Chiddi kon hij niet keren. 0-1. Jammer voor de verdediging van DCG, waaronder de 18-jarige Zaid Lahmaj, die bijna niets meer had weggegeven na de thee.

De wedstrijd leek afgelopen, maar scheidsrechter Henk Jongbloed was de enige die geen last had van de kou en hij liet maar liefst 13 minuten doorspelen. Blessures waren er niet geweest, dus een bezoek aan de horlogemaker deze week kan geen kwaad. Ook die dertien minuten waren niet genoeg voor DCG. Het drong wel aan en leverde veel strijd,maar uitgespeelde kansen bleven zeer schaars. Nieuw West verdiende hiermee twee punten teveel en bij DCG lijkt het Ojers effect even uitgewerkt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG