Home / Algemeen / DCG kroont zich tot winterkampioen

DCG kroont zich tot winterkampioen

DCG heeft het eerste deel van het seizoen in de twee klasse B perfect afgesloten. De promovendus won in eigen huis met ruime cijfers van Kampong, 5-1.  De zege was geflatteerd, want de Amsterdammers liepen pas in de slotfase weg bij Kampong.

Beide ploegen begonnen vrij matig aan hun wedstrijd. Het veldspel zakte bij tijd en wijlen door de ondergrens. Kampong had een strijdwijze om de ploeg van trainer John Limon vast te zetten met hoog pressiespel. Dat lukte goed, want DCG kon achterin niet het geduld opbrengen om de juiste keuzes te maken. Vooral vanuit de opbouw was het heel onzorgvuldig. Aan de andere kant bij Kampong stond spits Daan Groot op een eiland. De ruimtes tussen de linies waren te groot waardoor de ploeg geen kansen kon creëren. DCG deelde op haar beurt speldenprikjes uit via Thom Leenen, die zo door kon stoten, maar uiteindelijk keeper Rik Schrurs op zijn pad vond.

DCG - Kampong

De sluitpost zou later in de wedstrijd een cruciale rol spelen. Bilal el Hajoui was dichtbij een doelpunt met een snoeihard schot, Schrurs was attent in de korte hoek. De brillenstad was een logische tussenstand. In het tweede bedrijf werd het duel attractiever en lukte meer bij beide teams. Met de invalbeurt van GF Hasselhoef hoopte Limon met een balvaste spits beter in het positiespel te komen.

Het duel ging op en neer en Kampong probeerde het middenveld te controleren. DCG kreeg goede kansen, maar miste scherpte in de afronding. Dat Kampong vanuit de tegenstoot scoorde kon je aan zien komen. Wieger van der Ven was de gevierde man in de 58e minuut. DCG was niet doortastend genoeg en ging offensiever spelen zonder Kampong echt pijn te kunnen doen. De gelijkmaker kwam uit de lucht vallen, net op het moment dat de situatie uitzichtloos leek voor DCG maakte Schrurs een blunder.

DCG - Kampong

De keeper leek de bal makkelijk te kunnen pakken, maar nadat Anwar Akrouh de verlengde kwam de wind onder het leer waardoor hij mistastte. Een moment later ging de goallie opnieuw in de fout. De bal vanuit achteruit stuiterde voorbij aan Schrurs en Akrouh reageerde uitstekend en schoof de 2-1 binnen. Kampong was geknapt en zat er mentaal doorheen. DCG scoorde nog drie keer: Karim Tarik krulde de bal mooi binnen en Lenen produceerde nog twee doelpunten.

Trainer Wouter van den Berg baalde als een stekker. Van den Berg: “We hadden het in de eerste helft in principe goed op orde. DCG kwam niet in haar spel, maar dan krijgt het duel een kanteling die je de wedstrijd kost. In het tweede bedrijf heb ik wisselingen doorgevoerd, maar de manier waarop we de doelpunten tegen kregen hou je niet voor mogelijk. DCG is een goede ploeg, maar de 5-1 is geen juiste weerspiegeling van de wedstrijd.”

DCG - Kampong

Zijn collega Limon zag zijn ploeg belabberd beginnen. Limon: “We konden niet het geduld opbrengen om de bal er is uit te halen en de andere kant op te zoeken om daar de ruimtes te benutten. Hoe de doelpunten vallen kan je geen tactisch verhaal aan vast knopen. Dat gebeurt gewoon in het voetbal. We zijn winterkampioen dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar niet ons uiteindelijke doel. Al mogen we best trots zijn op de dingen die we bereikt hebben in de eerste helft van het seizoen.”