DCG langer door met trainer Danny van der Moot

Danny van der Moot heeft ook volgend seizoen de leiding bij zondag tweedeklasser DCG. De oefenmeester maakte dit donderdagavond bekend aan de spelersgroep. De tegenvallende prestaties – de Amsterdammers staan op een nacompetitieplek – stonden een langer verblijf van de clubman niet in de weg.

Voor de feestdagen voerde Van der Moot het eerste gesprek met de directie. Van beide kanten was de intentie er om langer met elkaar door te gaan. “We hebben goed geëvalueerd over waar we tegenaan lopen en hoe we naar de toekomst kijken. Ik wilde het even laten rusten, omdat de prestaties belangrijk zijn. Rust om het eerste elftal creëren, proberen goed uit de winterstop te komen en dan komt de toekomst daarna wel. De bedoeling was om het half februari bekend te maken en ik kreeg vragen van spelers hoe het met mijn toekomst zat. Toen werd het wel tijd om alles te verduidelijken.”

De tegenvallende resultaten stonden hier volgens de oefenmeester, die afgelopen zomer overkwam van de zaterdagtak, los van. “Ik ben al heel lang actief bij DCG, in allerlei verschillende rollen, dus hoefde zelf niet zo te twijfelen. Je kent elkaar, weet wat je aan de ander hebt, maar aan de andere kant weten we ook hoe de voetbalwereld werkt. Vanuit het bestuur krijg ik het vertrouwen dat zij in mij de juiste man zien voor DCG. Dat is fijn om te weten.”

Aan hem de taak om van DCG weer de stabiele tweedeklasser van de afgelopen jaren te maken. “Ik wist voor het seizoen dat het tijd zou vergen om bepalende spelers te vervangen en achttien nieuwelingen in te passen, maar ik had verwacht dat dit sneller zou gaan. Voetballend zit het wel goed en we creëren genoeg, alleen scoren we te weinig en geven we teveel doelpunten weg. In de eerste seizoenshelft moesten we soms drie keer scoren om er op z’n minst een punt uit te kunnen halen. In de winterstop zijn wat spelers teruggekomen van blessureleed, heb ik zelf ingegrepen en zijn we met een andere speelstijl iets behoudender gaan spelen.”

Ondanks de twaalfde plaats in de tweede klasse B is Van der Moot ervan overtuigd dat DCG zich handhaaft. “Wij hebben teveel kwaliteit voor de derde klasse en horen op dit niveau thuis. Onze eerste prioriteit voor de toekomst is handhaving. Ik weet dat het zwaar gaat worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het ons kan lukken. Daarna kijken we pas naar volgend seizoen. Ik hoop dat de selectie nu grotendeels wel bij elkaar kan blijven, aangevuld met een paar versterkingen. Anders zitten we volgend jaar weer met hetzelfde probleem.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG