DCG – Legmeervogels tijdelijk gestaakt na zes gele en twee rode kaarten

Het duel in de zondag tweede klasse B tussen DCG en Legmeervogels is zeven minuten voor tijd voor zo’n tien minuten gestaakt geweest. Legmeervogels stond met 4-1 voor toen scheidsrechter Straver klaar was met het commentaar op zijn leiding. Ook gebeurde er het nodige bij de dug-out van DCG. Maandag een uitgebreide samenvatting en de reacties.

Het duel gaf helemaal geen aanleiding om gestaakt te worden. Koploper Legmeervogels was beter en kwam verdiend met 0-2 voor door doelpunten van Stefan Tichelaar (vanuit een strafschop) en Jordy de Groot. Twee gele kaarten (voor Bourne en Leenen) vielen er in de eerste helft te noteren aan de kant van DCG. Beide voor een overtreding.

Jack Honsbeek

Toen Leenen na rust de spanning terug bracht (1-2) en DCG op jacht ging naar meer was er ook niets aan de hand. Joshua Koene (praten) en Haselhoef (overtreding) zagen eveneens geel, maar invloed op de sfeer van de wedstrijd had dat zeker niet. Halverwege de tweede helft gad scheidsrechter Straver een tweede gele kaart een Leenen wegens praten. Leenen: “Ik zei dat de vrije trap van Legmeervogels niet op de goede plaats genomen was en dat de bal zo’n twintig meter naar achteren moest. Meer heb ik niet gezegd. Hij gaf me daarvoor geel, maar hij zag later pas dat het mijn tweede was en dus rood.” Straver verklaarde na afloop dat hij geel gaf wegens commentaar op de leiding, maar er verder niet op in wilde gaan.

Legmeervogels ontsnapte vervolgens aan de gelijkmaker toen Jordi Holt een kopbal van Koene van de lijn haalde. Tien seconden later lag de bal er aan de andere kant in via Joey Sack. DCG was geknakt en dertig tellen later was het via Tichelaar ook 1-4.

Jordy de Groot

De irritaties bij DCG liepen op en ook aanvoerder Donny Kessing kreeg de gele kaart wegens commentaar op de arbiter. Na 37 minuten rende hij naar de dug-out van DCG om direct de rode kaart te tonen aan assistent-trainer Tamal el Makrini. De beelden zullen uit moeten wijzen wat daar allemaal gebeurd is. Het gevolg van de discussie die ontstond was dat Straver het duel staakte en in eerste instantie niet meer terug wilde keren. Na een gesprek met beide aanvoerders en later met de trainers besloot hij het duel toch te hervatten. Straver wilde na afloop niet reageren voor de camera.

Jasper van Gelderen

De resterende acht minuten leverde nog twee doelpunten op. Eerst zorgde Rowan Hogenboom voor de 1-5 en niet veel later bepaalde Kessing de eindstand op 2-5. Door alle commotie zou je bijna vergeten dat Legmeervogels dit seizoen nog steeds zonder nederlaag is en het fier aan kop in gaat in de zondag tweede klasse B. Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma. Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)