DCG loopt promotie mis

DCG heeft een flinke tik te verduren gekregen, ze verloren met 3-0 van Nieuw Utrecht waardoor ze promotie mislopen. Vorige week wist DCG het eerste onderlinge duel in de nacompetitie nog spectaculair met 3-2 te winnen maar kon in de return dat kunstje niet herhalen.

DCG reisde met goede moed en een thuisoverwinning op zak af naar Nieuw Utrecht en had goede hoop op een goed resultaat. Na 10 minuten was het dan ook de spits van DCG, Fernon Haselhoef, die de eerst kans krijgt. Op aangeven van Shanon Schet kopte Haselhoef van dichtbij recht op de keeper.

Zeven minuten later was de beurt aan Nieuw Utrecht. Omur Arslan schoot laag op doel en keeper Kyle te Pas redde moeizaam en moest een corner toestaan. Die corner gaat erin. Want in eerste instantie ging de bal nog onderkant lat eruit, de rebound werd er wel in gerommeld en dus stond het nu 3-3 over twee wedstrijden.

26052013 NU DCG !

De stand was dus gelijk en de wedstrijd ging ook gelijk op. In de eerste helft waren er nog een paar kleine kansjes voor beide teams maar tot nog een goal kwam het niet. Al streepte Osman Isik voor Nieuw Utrecht nog wel keihard een bal buitenkant paal, misschien wel de beste doelpoging van de eerste helft.

In de tweede helft speelde DCG met de wind in de rug maar dit leek averechts te werken. Want hoewel Haselhoef namens DCG weer de eerste kans van de helft kreeg was het enkele minuten later raak aan de andere kant. De directe tegenstander van Joshua Koene ging gemakkelijk naar de grond in het strafschop gebied en Hamza Konus benutte de gegeven penalty. Een zware domper voor DCG.

01042013 Limon

Het jonge team van John Limon probeerde het de 20 minuten daarna nog wel en kreeg een aantal kansen waar met wat meer geluk de aansluitingstreffer uit had kunnen komen, maar dit gebeurde niet. Nieuw Utrecht overleeft deze fase en herpakt zich. Aegon Ignatia kreeg een aantal grote kansen om de 3-0 te scoren en de zaak te beslissen maar verzuimt.

De eerste kans werd nog verhindert door DCG verdediger Koene en de tweede mistte hij zelf jammerlijk. Driemaal was echter scheepsrecht en in de 89ste minuut deelt Ignatia de genadeslag uit. Hij kopt van dichtbij raak en dat is een enorme dreun voor DCG. De blessuretijd leek wel een eeuwigheid te duren en met twee doelpunten achterstand is DCG uitgespeeld in de nacompetitie.

DCG trainer John Limon was zichtbaar aangeslagen na dit rampzalige slot van het seizoen. “We hebben gewoon niet ons niveau gehaald vandaag” vond hij. “Het lag vandaag niet aan de scheids, niet aan een veel betere tegenstander, we hebben het gewoon zelf laten liggen.” De trainer was somber vanwege de deceptie maar kon de nederlaag wel relativeren. “Het is alsnog gewoon een goed seizoen geweest. We hebben roerige tijden gehad en voorafgaand aan dit seizoen had ik voor deze mooie tweede plaats met nacompetitie getekend. We hebben nu alle tijd om te relativeren en na te beschouwen en ons te richten op volgend seizoen.”

Verslag Daan de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG