DCG loopt tegen Quick promotie mis door strafschop

DCG is promotie naar de zondag eerste klasse misgelopen. In de finale van de nacompetitie kon de ploeg van John Limon het 2-2 gelijkspel van vorige week op bezoek bij Quick niet afmaken. Op eigen veld verloren de Amsterdammers met 0-1 door een benutte strafschop in de verlenging.

De eerste minuten van de beslissende wedstrijd stonden vooral in het teken van angsthazenvoetbal. Beide ploegen speelden op de rem en gooide niet alles op de aanval om zo onnodige risico’s te vermijden. Door de immense druk werd het veldspel er niet beter op. De thuisploeg deelde enkele speldenprikjes uit, maar keeper Jan van Beekhoven stond goed op zijn post. Aan de andere kant bleek de defensie van DCG goed bestemd tegen de snelle voorhoede van Quick.

DCG - Quick

Vlak voor rust kreeg de ploeg van trainer John Limon nog een goede kans om het duel open te breken. Na een goed opgezette aanval via de buitenkant werd de bal direct voorgetrokken naar het strafschopgebied, daar kwam onder meer Gary Bouwmeester net niet bij de bal. De toeschouwers hoopten in het tweede bedrijf op meer spektakel; de spanning was duidelijk voelbaar en beide teams wisten niet om te gaan met de situatie.

De Amsterdammers kregen in de 63e minuut de ultieme kans om het duel in DCG-voordeel open te breken. De thuisploeg kreeg een strafschop, maar wist zich geen raad met het buitenkansje. Robin de Weij schoot dramatisch in en Van Beekhoven had de bal klem. Een domper die in mentaal opzicht doordreunde bij DCG.

DCG - Quick

De wedstrijd stevende af op de verlenging. Beide ploegen bereidden zich daar op voor en de periode van het eerste kwartier was dé kans om toe te slaan voor DCG. Quick kwam bijna op achterstand nadat de bal via de binnenkant van de paal net buiten het doel stuiterde. In het tweede kwartier sloeg Quick genadeloos hard toe juist op de manier waarmee het thuisteam het heeft laten liggen, de penalty. Dit cadeautje wist Paul Richard wel uit te pakken met een overtuigende strafschop. Een slotoffensief mocht niet meer baten, ook al zat de gelijkmaker er wel degelijk in voor DCG.

DCG - Quick

DCG-trainer John Limon moet de uitschakeling nog even een plekje geven. “Bij dit soort beslissingswedstrijden gelden andere wetten en begint iedereen weer op nul. Dit rotte gevoel zal nog wel even zo blijven. Volgend seizoen nog steeds dezelfde doelstelling om voor het kampioenschap te gaan en wij als technische staf gaan er alles doen om die te bewerkstelligen. De ploeg blijft intact.”