DCG maakt einde aan foutloze serie Hoofddorp

Alle zes wedstrijden in 2017 wist Hoofddorp te winnen. Tot nu. Door een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger DCG is er een einde gekomen aan de foutloze reeks van de ploeg van Jimmy Simons, die wel ongeslagen blijft dit kalenderjaar.

Hoofddorp begon de wedstrijd sterk. Het mocht het spel maken, maar tot veel kansen leidde dat niet. Een paar voorzetten van de linkerkant kwamen niet aan bij medespelers. DCG probeerde het met counters. Een zo’n tegenaanval bracht ook meteen het gewenste resultaat. Bilal el Hajoui el Jaafari kwam vanaf de linkerkant naar binnen, omspeelde met een technisch hoogstandje de vlak daarvoor ingevallen Hoofddorp-verdediger Jeffrey Hoefkens en gaf de bal vanaf de achterlijn voor. Adil Jamal hoefde de bal slechts een klein tikje te geven om voor de 0-1 te zorgen.

Direct na de 0-1 ging Hoofddorp er fel tegen aan. Een voorzet van Lars van Rijn kon in de kluts voor het doel niet worden binnen getikt. Na vier geblokte schoten slaagde DCG er uiteindelijk in om de bal uit de gevarenzone weg te krijgen, waardoor de ploeg van Danny van der Moot de 0-1 voorsprong meenam de kleedkamers in voor de rust.

Ook in de tweede helft zocht de thuisploeg nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Met wat kleine kansen zette Hoofddorp de Amsterdammers onder druk. In de tegenaanval had DCG-aanvaller Donny Day een enorme mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij faalde oog-in-oog met doelman Jan Ziere.

Tien minuten voor tijd kwam Hoofddorp alsnog op gelijke hoogte. Een hoekschop van Raymond Breedijk werd door de vrijstaande Jeffrey Mols van dichtbij binnen gewerkt: 1-1. Na de gelijkmaker ging de ploeg van Jimmy Simons nog vol voor de overwinning. Hoofddorp kreeg genoeg kansen, en DCG ook, maar gescoord werd er niet meer op Sportpark De IJvelden.

Met het gelijkspel pakte laagvlieger DCG opnieuw punten van een topploeg, na de overwinning op AGB (2-1) van vorige week. Hoofddorp verzuimt te profiteren van een nederlaag van koploper AGB (1-2 tegen Hooglanderveen), maar klom wel naar de tweede plaats. DCG blijft elfde staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.