DCG is na zenuwslopende penaltyserie tegen IVV weer tweedeklasser

DCG is na één seizoen afwezigheid straks weer terug in de zondag tweede klasse. De ploeg van Senel Cebar mocht doelman Marcel Ons in de nacompetitiefinale dankbaar zijn. Hij ontpopte zich als penaltykiller tegen IVV, dat ondanks de nederlaag na strafschoppen nog altijd kans maakt om ook te promoveren.

“Ik ben heel blij. Dit is heel mooi voor de club en voor de groep”, vertelde Cebar vlak voordat hij de sloot inging. Na de degradatie via de nacompetitie een jaar geleden heeft de oefenmeester de Amsterdammers meteen weer teruggebracht. “Je weet dat het niet makkelijk is. Dat hebben we als club, team en staf goed gedaan. Wat we in de tweede klasse te zoeken hebben? Daar wil ik eigenlijk morgen pas over nadenken in plaats van vandaag.”

Op het veld van OSV waren de competitiegenoten gelijkwaardig aan elkaar. Daarom was er na negentig minuten nog altijd geen winnaar met een 1-1 stand. Op slag van rust, nadat in de fase daarvoor aan beide zijden een bal van de lijn werd gehaald, kopte Bas Bijvoet uit een hoekschop de 0-1 binnen voor IVV en na een klein uur spelen stond het alweer gelijk. Met een frommelgoal bracht Lesley van Dams de Amsterdammers langszij. Daar zat overigens een luchtje van buitenspel aan, vond IVV-trainer Gerrie Breugem.

Een rode kaart voor DCG-invaller Oguzhan Coskun vanwege een forse charge op Dave Hertog leek tien minuten voor tijd voor een kantelpunt te zorgen, maar het lukte IVV niet om in de officiële speeltijd het verschil te maken. “Vergeet niet dat we vorige week ook 120 minuten hebben gevoetbald. Dat hakt erin”, zei Breugem. In de verlenging was de frisse Jeffrey Wilders hier wel het dichtst bij. Uit het niets probeerde hij een omhaal die rakelings naast ging. “Die kan er ook helemaal niet in. Als dat wel gebeurt, gaat die waarschijnlijk de hele wereld over.”

Ook na de verlenging, waarin IVV-verdediger Rick Kreft nog tegen zijn tweede gele kaart (commentaar op leiding) aanliep, bleef het scorebord onveranderd. Penalties moesten de beslissing brengen. “Dat blijft echt een loterij. Het gaat erom wie er het beste met de druk kan omgaan”, aldus Cebar. Dat bleek zijn spelers beter af te gaan dan die van IVV. Marcel Ons was de held door liefst vier strafschoppen te pakken. “We weten dat Marcel één-op-één een goede keeper is. Een hele goede zelfs.”

Terwijl de spelers van DCG aan het feestvieren waren, heerste er in de kleedkamer van IVV een bedrukte stemming. ‘Eén penalty, we waren er één penalty van verwijderd‘, klonk het. Scherven oprapen en het vizier op volgend weekend richten is het devies voor de Landsmeerders. Dan is Zwaluwen Utrecht’11 de tegenstander om voor de extra plek in de tweede klasse te gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)