Home / slideshow / DCG moet genoegen nemen met punt tegen tiental HBC

DCG moet genoegen nemen met punt tegen tiental HBC

Een subtopper in Zondag 2b stond op het programma bij de hervatting van de competitie. DCG ontving HBC in Amsterdam. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen uit de derde klasse en doen dit seizoen knap mee in de tweede klasse. Na 90 minuten stond er een 1-1 op het scorebord.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 2b

Daar zal vooral HBC blij mee zijn geweest, want de Heemstedenaren moesten al na een klein half uur met 10 man verder. Menno Grijsen kreeg van de scheidsrechter de rode kaart. Maar het lukte DCG niet echt om van het overtal te profiteren en de kansen die de ploeg kreeg werden niet afgemaakt. Zo stond het bij rust nog 0-0.

Ook HBC had niet echt kansen gehad, maar kreeg in de tweede helft een levensgrote kans op de openingstreffer. Het mocht een penalty nemen, maar doelman Marcel Ons hield DCG op de been. Een minuut later stonden de Amsterdammers op voorsprong. Na een uitbraak van Hamza Amghar el Yettefti over de linkerflank wist hij Abderahmane Ouabba te bereiken. Die zag Lesly van Dams voor het doel staan en de spits rondde het feilloos af. Het was echter ook al snel weer 1-1. Van Dams wist een corner van HBC niet weg te koppen en zijn tegenstander wist het hoofd wel tegen de bal te krijgen.

In de slotfase hoopte DCG te profiteren van de vermoeidheid van HBC, maar daar slaagde het niet in. De ploeg van Senel Cebar moest dus genoegen nemen met een punt: “Het is een beetje dubbel. HBC is gewoon een hele sterke tegenstander, maar als je zo lang tegen 10 man speelt, wil je de overwinning naar je toe trekken.” De trainer zag dan ook nog genoeg verbeterpunten: “Ik had conditioneel meer van ons verwacht in het laatste deel van de wedstrijd, dat is iets om aan te werken.”

Foto: Mario Wormhoudt

Nederlaag voor Pancratius op bezoek bij Kampong

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG