Home / Algemeen / DCG is nog geen team en wacht nog steeds op eerste punten

DCG is nog geen team en wacht nog steeds op eerste punten

In de zondag tweede klasse B heeft DCG haar derde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Danny van der Moot ging met 3-2 onderuit tegen Hooglanderveen. De ploeg van voormalig Weesp-trainer Karel Knaap verspeelde bijna een 3-0 voorsprong. DCG eindigde het duel met tien man omdat Mo Madmar wegens praten twee keer een gele kaart kreeg.

Van der Moot: “ Ik neem het vandaag vooral de ervaren jongens  kwalijk. Toen we met tien man stonden en 3-0 achter kon het ineens wel. Ik snap het gewoon niet. Iedereen zegt dat we aardig spelen, en dat doen we ook, maar we scoren niet en pakken geen punten. Dan is het leuk om te roepen dat de punten vanzelf wel komen, maar voorlopig hebben we er geen eentje.”

Ook tegen promovendus Hooglanderveen was DCG de bovenliggende partij. Van der Moot: “ Als we 3-0 voor staan is er echt niets aan de hand. Na een minuut gaat Adil Jamal al alleen op de keeper af en die moet gewoon scoren. We geven niets weg, op een counter na die mijn keeper tegen de paal tikte, en toch staan we bij rust met 1-0 achter.”

20160918-hooganderveen-dcg-1

Die treffer kwam een minuut voor rust vanaf elf meter omdat Hamza el Yettoui een wat ongelukkige overtreding maakte in het strafschopgebied. Van der Moot: “Hij raakte eerste de bal en daarna viel die speler er overheen. Ik vond het wat goedkoop gegeven”. Roy Tomassen nam het cadeautje met beide handen aan en zorgde voor de 1-0.

Twintig minuten na rust leek het duel beslist en stond het 3-0 voor Hooglanderveen. “We staan in die fase gewoon te slapen en geven het zo weg “. Mark-Evert Gijtenbeek en Danny de Graaf drukte DCG verder in de problemen door te scoren (3-0). De rode kaart voor Madmar (twee keer geel) wegens opmerkingen op de leiding leek de rest te doen, maar toch was dat een soort van ommekeer.

Van der Moot: “ Daarna konden we het ineens wel opbrengen. We spelen amper met zijn tienen of het is 3-1. Ook een cadeautje moet ik eerlijk zeggen, want het was in mijn ogen ook geen strafschop (Burak Bulduz benutte hem, red.).” Mo Attaibi maakte zeven minuten voor tijd ook nog de 3-2, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. “We kregen nog een vrije rap vanaf twintig meter, maar die kwam in de muur.”

Het resultaat is dus dat DCG onderaan in de tweede klasse staat en al acht goals tegen heeft. Van der Moot: “De trein rijdt en wie er niet op springt laat ik achter. Er moet echt wat gebeuren nu. Ik ga echt mijn maatregelen nemen van de week want ik kan dit niet accepteren.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B