DCG onderuit in beker na strafschoppen tegen IVV

DCG en IVV troffen elkaar vandaag in de tweede knock-out ronde van de beker en er moesten penalty’s genomen voordat er een winnaar aangewezen kon worden. DCG speelde eigenlijk de hele wedstrijd beter maar, zoals dat in het bekervoetbal kan, had IVV aan een paar sterke momenten en wat geluk genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

_DSC2605

De eerste helft wist IVV weinig kansen te creëren, de bonkige Cherwin Hecbert speelde voorin maar IVV kon niet dicht genoeg bij het doel komen om zijn kracht te benutten. DCG stond namelijk sterk, ze hadden meer balbezit maar konden dit slechts in een handjevol kansen omzetten. Donny Kessing en Gary Bouwmeester kwamen dichtbij een goal maar de eerste helft leek doelpuntloos te eindigen. Totdat Serginio Aweti, op slag van rust, niet goed oplette bij het opbouwen. Hij passt de bal zo in de voeten van Kasper Dinkgreve die een schot op doel lost. Keeper Maarten Daniëls, die een goede wedstrijd keepte, redde die bal in eerste instantie nog maar toen de rebound voor de voeten van Shafin Madmar viel en die hem strak binnenkant paal schoof was hij kansloos, 1-0.

_DSC2585

_DSC2542

DCG scoorde dus op het perfecte moment, vlak voordat de spelers de rust in gingen. In de tweede helft kabbelt de wedstrijd in hetzelfde ritme voort. IVV wordt wel iets sterker en krijgt een goede kans die Enzo Stroo niet weet af te maken. Aan de andere kant ook kansen voor Gary Bouwmeester en Brandon Thompson maar de volgende goal van de wedstrijd komt ook niet van hun voet. Het is namelijk Miguel Schijndel die de gelijkmaker scoort. Alhoewel, hij was degen die schoot. Door een stevig blok verandert de bal zo erg van richting dat hij over DCG keeper Kyle te Pas dwarrelt en in de goal valt. En zo staat het weer gelijk, in de 75ste minuut.

_DSC2526

DCG zet vervolgens alles op alles om een doelpunt te forceren in dat laatste kwartier. Kansen voor Bouwmeester, Leenen en Karim worden allen gepareerd door keeper Daniëls die DCG van scoren af weet te houden en dus moet de wedstrijd beslist worden door penalty’s. De eerste twee penalty’s van beide teams gaan erin en het staat 2-2 in penalty’s. Maar weer strooit Daniëls roet in het eten voor DCG. De penalty van Donny Kessing pakt ie. De volgende van DCG ging er weer in, maar ook die van IVV, en toen ook Zahid Lahmaj de bal niet langs Daniëls kreeg was het bekeravontuur afgelopen voor DCG.