Home / Algemeen / DCG op karakter langs FC Abcoude

DCG op karakter langs FC Abcoude

In de zondag tweede klasse B heeft DCG prima zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Na een matige eerste helft, waarin DCG op een 0-1 achterstand kwam, knokte het zich na de pauze knap naar een 2-1 overwinning op FC Abcoude. DCG loopt hierdoor twee punten in op de veilige tiende plek want DSOV speelde met 3-3 gelijk tegen Pancratius.

”We zitten gewoon in een goede reeks”, zegt Danny van de Moot na afloop. ”Niet met mooi voetbal maar dat hoeft ook niet meer. Het gaat om punten. Onze eerste helft was wel erg slecht.” De oefenmeester zag DCG inderdaad een bijzonder matige eerste 45 minuten afwerken. De eerste grote kans was wel voor de thuisploeg. Na een counter wist Adil Jamal aan de buitenspelval te ontsnappen, doelman Niels Neering bracht prima redding met de voeten. Nadat scheidsrechter Jacobs een vlagsignaal van de DCG grensrechter negeerde kon Jeroen Malotaux de bal voorgeven. Martijn Groen kwam goed naar de eerste paal en kopte prima binnen: 0-1. Gezien het spelbeeld op dat moment was deze voorsprong voor Abcoude niet onverdiend te noemen.

Na een half uur moest de ongelukkige Jamal het veld verlaten vanwege een bovenbeenblessure. Hij werd vervangen door Daniel Simson. DCG speelde in het restant van de eerste helft echter weinig meer klaar. Bij de opbouw van achteruit ging het vaak al mis. Na de rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Martijn Groen was wederom gevaarlijk met het hoofd, hij zag zijn inzet dit keer gepakt worden door Desmond van de Moot. Gioney Capello bracht het publiek vervolgens in vervoering door met een geweldige passeerbeweging Hamza el Yettefti in zijn hemd te zetten. De voorzet van de verder onzichtbare linksbuiten leverde helaas niets op. Dit waren enkele spaarzame hoogtepunten van de kant van Abcoude in de tweede helft.

Toch kwam de gelijkmaker letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Noureddine Harrouni deponeerde een hoekschop op het hoofd van Daniel Simson en zo was het ineens weer gelijk. DCG had alleen baat bij een overwinning en de jacht werd dan ook geopend. Don Day was er dichtbij maar Neering kon nog redding brengen op zijn kopbal. De bevrijdende tweede treffer zou er wel komen voor DCG. Dit keer was Simson de aangever, hij troefde aan de rechterkant Terence Koswal af en bereikte de volledig vrijstaande Noureddine Harrouni bij de tweede paal: 2-1. Abcoude was hierna niet meer bij machte om iets aan deze score te veranderen.

Volgende week wacht de volgende kraker voor DCG. De sportparkderby tegen ZSGOWMS staat dan op het programma. De belangen zijn groter dan ooit voor beide ploegen. ”Een wedstrijd op zich”, zegt van de Moot. ”Dit is een soort Ajax-Feyenoord van het sportpark. Wij gaan met vertrouwen naar deze wedstrijd toewerken. Elke wedstrijd is nu een finale. We moeten zorgen dat we bij de onderste vier wegblijven.”

Abcoude is door de nederlaag uitgespeeld. Het seizoen lijkt als een nachtkaars uit te gaan voor de ploeg van Ton Bras. ”Ik ben wel teleurgesteld. Het was van beide kanten geen beste wedstrijd. Die gelijkmaker van hun valt uit het niets. Zij hebben maar weinig kansen gecreëerd daarvoor. DCG heeft daarna gewoon meer strijd geleverd en op basis daarvan vind ik wel dat ze verdiend hebben gewonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto’s: Jeroen de Kock 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!