DCG op karakter langs Zeeburgia in echte Amsterdamse derby

DCG heeft in eigen huis een knappe overwinning geboekt op Zeeburgia. De ploeg van trainer John Limon was met 1-0 te sterk vanmiddag. De wedstrijd viel niet op vanwege het getoonde spel. Beide teams hadden moeite met het creëren van kansen. Dat het enige doelpunt uit een doodspelmoment viel was dan ook niet verwonderlijk, al was het een uitmuntende vrije trap van Bilal El Hajoui die de wedstrijd besliste.

Leenen

In de eerste helft waren de kansen schaars. Al had Zeeburgia  overwicht en de overhand op het middenveld. De ploeg miste echter de scherpte om er wat mee te doen. DCG speelde naar haar mogelijkheden en knokte voor wat het waard was, maar had moeite om de bal in de ploeg te houden.

Zeeburgia had vlak voor rust op voorsprong moeten komen, keeper Van Gom hield DCG op de been. Een belangrijke redding, maar zijn invloed zou nog groter worden.

Akhmarne en Koene

In het tweede bedrijf werd het duel al in de 52e minuut opengebroken. De goed spelende Thom Leenen werd neergelegd. Een ideale plek voor een linkspoot: El Hajoui krulde de bal vervolgens fantastisch binnen achter  doelman Eric Antwi.
Het duel werd attractiever doordat de ruimte steeds groter werd. Zeeburgia deed er veel te weinig mee. De ploeg nam het vijandelijke doel onder vuur door schoten vanaf de tweede lijn, maar dat had geen succes.

De manschappen van trainer Imdat Ilgüy kregen de beste kans in de slotfase. Ayoub Salihi mocht vanaf elf meter aanleggen. Zijn inzet was zonder overtuiging en kon uit de hoek worden getikt door Gom. DCG kon zich in de minuten daarna nog counteren naar de 2-0 waar Zeeburgia geknakt was. Uiteindelijk bleef het bij 1-0.

_DSC6691

Na afloop spreekt de trainer van Zeeburgia Illgüy er schande van dat zijn team door de ondergrens is gezakt: ‘’Met alle respect voor DCG, maar deze wedstrijd hoor je gewoon te winnen. We zijn op karakter geklopt’’.
Heeft zijn ploeg de tegenstander onderschat? ‘’Dat denk ik wel, Mijn spelers zijn jonge gasten, die kijken naar de ranglijst en denken DCG staat negende, die moeten we kunnen hebben. Willen wij promoveren, lijkt het mij logisch dat we op deze manier niet verder kunnen’’.

_DSC6497

Penalty

Aan de andere kant is Limon blij met de overwinning, de trainer van DCG kent de kwaliteiten van de tegenstander van vandaag: ‘’Zeeburgia is een goede ploeg, maar de mentaliteit die we vandaag getoond hebben is fantastisch. Dat is de basis voor het behalen van goede resultaten en de manier om te klimmen op de ranglijst. We zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen’’.
Limon heeft een mooie doelstelling: ‘’Wij gaan voor een periodetitel. Of die realistisch is?
Ik vind van wel, met passie en strijd zijn we tot veel in staat’’, besluit hij.

Verslag Mirko de Lange
Foto’s Jeroen de Kock

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)