DCG pakt drie punten bij VVA/Spartaan

Alle spelers gingen vermoeid van het veld af vanmiddag. Moe van de strijd en de inzet. Hoogstaand voetbal? Nee, dat niet. Daarvoor was de gemiddelde leeftijd van de 22 spelers vanmiddag echt te laag.

Het plaatje was mooi vanmiddag aan de Jan van Galenstraat. Een mooi kunstgrasveld in de volle zon. Zo’n honderd toeschouwers gingen er eens goed voor zitten, want een soort derby was het wel. Eerst een minuut stilte voor het overleden erelid Frans Maas van VVA/Spartaan en daarna kon de wedstrijd beginnen. DCG nam het initiatief in het eerste half uur en kreeg een paar goede kansen. Vooral Garry Bouwmeester probeerde het meerdere keren voor DCG. In de 14e minuut kwam hij zelfs via een counter alleen voor de keeper, maar trof geen doel. VVA/Spartaan kon daar nog niet veel tegenover zetten, maar kreeg in de 27e minuut toch de beste kans. Laranio Daniel liep zijn tegenstander eruit en haalde uit. De paal bracht de bal weer terug in het veld. Bij rust was het nog steeds 0-0.

Trainer Frank Saarloos zag dat zijn ploeg op het middenveld geen overwicht kon creëren en greep in de rust in. Met Bilal Bourik erbij probeerde hij meer rust en aanvalsdruk te forceren, waarbij Evert van der Linde ook steeds meer doorschoof van achteruit. Opties leek het ook of VVA/Spartaan de wedstrijd wat meer onder controle kreeg, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Het ontbreken van een echte spits was duidelijk te zien. Stanley van Loon en Laranio Daniel probeerde het wel van afstand, maar keeper Krap van DCG schrok daar niet van.

Uiteindelijk was het toch de iets vernuftigere aanval van DCG dat de doorslag gaf. Twintig minuten voor tijd gaf de goed leidende scheidsrechter een vrije trap op links aan DCG. Joey van Lemmeren was er als de kippen bij om deze bij de eerste paal in te koppen. 0-1. De wedstrijd werd hierdoor iets grimmiger, maar de spelers toonden genoeg respect voor elkaar om het niet uit de hand te laten lopen. Dan was er ook nog de andere spits van DCG, Sander Aznar Martinez. Een zeer stijlvolle speler, met tomeloze inzet. Hij speelde niet echt een gelukkige wedstrijd, maar zag zijn harde werken toch beloond. Over links brak hij door en kapte zijn tegenstander uit. De afwerking was doeltreffend en de drie punten binnen.0-2. Tevens de eindstand.

Trainer Saarloos van VVA/Spartaan was na afloop niet blij.
Saarloos:’Ik vond het een matige wedstrijd. Jeugdig voetbal met veel onrust. Na rust leken we de overhand te hebben, maar dan scoren zij ineens. We missen een spits die voor gevaar kan zorgen, dat scheelt me 15 tot 20 doelpunten in dit seizoen. Die doelpunten hebben we juist hard nodig.’

De rol van Saarloos lijkt volgend jaar een andere te worden. Hij zal waarschijnlijk een meer coördinerende rol gaan krijgen. Deze week wordt bekend wie de nieuwe trainer zal gaan worden bij VVA/Spartaan.

DCG was uitgelaten na de wedstrijd, net als Ton Ojers op zijn wintersportverblijf. Met deze drie punten lijkt DCG de degradatiedans voorlopig even te ontspringen.

Trainer VVA/Spartaan, Frank Saarloos

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)