DCG proeft eindelijk weer de smaak van een overwinning

In de tweede klasse B heeft DCG een belangrijke 0-4 zege weten te boeken tegen DSOV. De ploeg van Danny van der Moot speelde 89 minuten met een man meer omdat aanvaller Thiery van Veen na een minuut al de rode kaart kreeg.

De wedstrijd was amper zestig tellen onderweg toen Van Veen om onbegrijpelijke redenen na een mislukte aanval een verdediger van DCG een tik te geven. Scheidsrechter Tiesinga was het voorval niet ontgaan en bestrafte Van Veen met een directe rode kaart. Voor DCG een aardig zetje in de rug, maar DSOV wist lang stand te houden. Dit kwam mede door goed keeperswerk van Jesse Molenaar.

20161127-dsov-roda23-foto-simone-slot-1

Een minuut voor rust was het dan eindelijk raak voor de Amsterdammers. Na een mooie aanval schoot Adil Jamal van buiten de zestienmeter de 0-1 achter Molenaar (0-1). Na rust spartelde de ploeg van Remco van Poeteren nog even tegen, maar de krachten vloeiden langzaam weg.

NA zeventien minuten in de tweede helft deelde Fernon Haselhoef de genadeklap uit door de 0-2 te maken. Daarna ging het hard. Burak Bulduk zorgde voor de 0-3 en tien minuten voor tijd bepaalde Nouredinne Harounni de eindstand op 0-4.

20161127-dsov-roda23-foto-simone-slot-2

DCG klimt door de zeg naar de tiende plaats en is ZSGOWMS op doelsaldo zelfs voorbij. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Simone Slot

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)