DCG profiteert met moeiteloze zege optimaal van morsende concurrenten

Koploper DCG heeft meer afstand genomen van de concurrentie. De lijstaanvoerder van de zondag derde klasse C deed zelf zijn plicht door VVH/Velserbroek met 0-3 te verslaan en zag achtervolgers HBC en IVV punten morsen.

Gekscherend vraagt assistent-trainer Jamal Amhali zich af of het keepersshirt van Marcel Ons wel gewassen moet worden. Zo weinig kreeg de doelman te doen in Velserbroek. Vanaf het begin groef de thuisploeg zich in. “Ik hoorde de trainer roepen: wij hoeven niet, zij moeten. Zo werd er de hele tijd gespeeld. Wij konden de bal rustig rond laten gaan, maar deden dit wel in een te laag tempo. Zelfs bij een 2-0 voorsprong bleven zij achterin hangen.”

Door twee identieke doelpunten van Anouar Boussatta stelden de Amsterdammers al voor rust orde op zaken. In beide gevallen was het voorbereidende werk van Ilias Ouabba. Amhali, die de afwezige trainer Senel Cebar verving, probeerde de rust te bewaren. “Tijdens de wedstrijd begonnen de spelers al over volgende week tegen HBC. Ik zei: richt je eerst op deze wedstrijd. Als wij niet scherp zijn, kunnen we zomaar punten laten liggen.”

Zo ver kwam het niet. Uiteindelijk bepaalde Cihan Kambur de eindstand op 0-3. “Met een kopbal, wat hij normaal nooit doet”, vertelde Amhali er direct achteraan. Door de overwinning is DCG na zestien wedstrijden nog altijd ongeslagen. Bovendien heeft de koploper de tweede periodetitel voor het grijpen. Op de ranglijst hebben de Amsterdammers een voorsprong van zeven punten op HBC en negen op IVV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG