Home / Algemeen / DCG raakt aanvoerder Donny Kessing kwijt aan Ajax

DCG raakt aanvoerder Donny Kessing kwijt aan Ajax

Ajax heeft zich voor komend seizoen versterkt met Donny Kessing. De 26-jarige verdediger komt over van DCG waar hij tevens aanvoerder is. “Ik ben erg blij met mijn overstap naar Ajax. Ik heb dit seizoen twee keer tegen ze gespeeld waarna ze vroegen of ik interesse had om de overstap te maken. Het leek mij een mooie stap en nu is het aan mij om te zorgen dat ik bij Ajax een basisplek kan veroveren.”

Kessing revalideert momenteel van een gebroken middenvoetsbeentje en gaat zijn revalidatie waarschijnlijk verder vervolgen bij Ajax. “Ik heb gisteren met zowel de trainer (Jorg Smeets, red.) van het eerste als het tweede elftal gesproken en ze willen graag dat ik daar ga werken aan mijn herstel. Volgend seizoen moet ik dan laten zien wat ik waard ben en kan ik hopelijk mijn plek in het hart van de verdediging veroveren.”

Donny Kessing DCG3

DCG liep vorig seizoen promotie naar de eerste klasse op een haar na mis. Dit seizoen heeft de ploeg van John Limon moeite om de punten bij elkaar te sprokkelen, met een achtste plek op de ranglijst als gevolg. “We hebben mooie tijden beleefd bij DCG, maar de rek is er een beetje uit. Als dit soort kansen zich dan voordoen dan moet je die pakken.”

Ook zijn nieuwe club Ajax verkeerd momenteel in zwaar weer. De Amsterdammers degradeerde vorig seizoen uit de Topklasse en willen daar zo snel mogelijk terug keren, maar na negentien wedstrijden is de ploeg van Jorg Smeets nog niet veilig voor lijfsbehoud.  Kessing: “Ik ga er zeker vanuit dat ik volgend seizoen in de Hoofdklasse speel. Ik heb goed naar de ranglijst en het programma gekeken en ben ervan overtuigd dat Ajax het gaat halen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman & Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend