DCG recht de rug en verslaat United/Davo

Voor DCG stond er in de zondag tweede klasse B een zeer belangrijke laatste wedstrijd op het programma. In het degradatieduel met United/Davo toonde de ploeg van Danny van der Moot veerkracht. DCG gaf een 0-2 voorsprong weg maar trok door een doelpunt van Bilal Hajoui el Jaafari alsnog aan het langste eind: 2-3.

Op een slecht bespeelbaar veld was DCG in de eerste helft de betere ploeg. Het eerste gevaar kwam wel van United/Davo. De lat stond een doelpunt in de weg. Na een voorzet vanaf de linkerkant werd de bal niet voldoende weggewerkt door United/Davo waardoor Burak Bulduk de gelegenheid kreeg om uit te halen: 0-1. DCG leek helemaal op rozen te zitten nadat Nouredinne Harrouni er 0-2 van maakte. Van der Moot: ”Na dat doelpunt krijgen we kansen op meer. Ook in de eerste tien minuten na rust.”

Waar DCG het naliet kwam United/Davo met een beetje geluk terug in de wedstrijd. Een bal van Bader Azaaj dwarrelde zomaar in het doel. United/Davo zou zelfs langszij komen. Na balverlies op het middenveld kreeg Frencel Lewis een vrije doortocht: 2-2. ”Waar zoals wel vaker dit seizoen de koppies omlaag gingen, liep dat nu anders”, aldus van der Moot. DCG bleef geloven in een goede afloop en Bilal Hajoui el Jaafari zorgde met zijn doelpunt voor een enorme ontlading. ”Gezien het wedstrijdverloop was dit terecht.”

DCG slaat door de overwinning een klein gaatje met de directe degradatieplekken. Uit de laatste vijf wedstrijden haalde het tien punten. ”We hebben onszelf in veel wedstrijden tekort gedaan. Alleen tegen AGB waren we kansloos. In de laatste vijf wedstrijden maak je vijftien doelpunten, dan is tien punten nog te weinig. Dat is het verhaal van ons seizoen. Het moet beter in verdedigend opzicht. We gaan hier aan werken en ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Na de winterstop wordt de groep ook weer groter”, besluit de oefenmeester.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Foto: Mario Wormhoudt

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)