DCG ruim langs VVA Spartaan

De Amsterdamse derby tussen DCG en VVA Spartaan is met overtuigende cijfers gewonnen door DCG. De clubs uit Amsterdam-West speelden tot de rust een gelijk opgaande wedstrijd maar DCG toonde zich effectiever, nam de tweede helft het heft in handen en won met 4-0.

Het duurde twintig minuten voordat de eerste kansen ontstonden. Tarik Karim van DCG kreeg geel toen hij hands maakte bij de eerste kans voor DCG en even later was het Bilal Lakbila die met een afstandsschot voor het eerste gevaar van VVA Spartaan zorgde.

Spartaan was de rest van de eerste helft de betere partij en kreeg na een half uur spelen een penalty toen Mostafa Abouyahya achter een moeilijke bal aan ging en DCG keeper Kyle te Pas hem bij de enkels pakte. Kyle te Pas pakte de penalty van Mustapha Boujarfaoui echter ook en hield de brillenstand op het scorebord.

Beide teams maakten niet echt aanspraak op een goal in de eerste helft maar die kwam er wel. Vlak voor rust, op hét perfecte moment om te scoren, gaf Shanon Schet de bal voor en daar stond Gary Bouwmeester klaar om de bal net buiten het bereik van keeper Marcel Ons te koppen. 1-0.

Het voordeel van zo’n goal laat in de eerste helft bleek vlak na rust toen Sandar Aznar Martinez met wat geluk de bal voor de voeten kreeg en scoorde, in een fase waarin DCG sterker was en dus uitliep naar 2-0. Na dit doelpunt raakte de wedstrijd een beetje in het slop en het duurde 20 minuten voordat het volgende hoogtepunt zich aandiende.

In de 70ste minuut ging Tarik Karim diep over de linkerflank. De DCG aanvaller kreeg de bal, hij keek even of er iemand vrij stond en lepelde de bal toen prachtig in de verre hoek waardoor DCG de wedstrijd op slot gooide en rustig kon uit spelen.

Het slotstuk kwam van de voeten van Joey van Lemmeren, die pas in het veld stond. Hij combineerde netjes met Bouwmeester en faalde niet oog in oog met de keeper. De eindstand van 4-0 doet misschien vermoeden dat het een simpele middag was voor DCG maar dat zou VVA te kort doen.