DCG-speler Finn van der Velden : ‘Ik dacht dat ik er geweest was’

DCG-speler Finn van der Velden, die zondag in de wedstrijd tegen Diemen onwel werd, is maandag ontslagen uit het AMC. Een duidelijk diagnose hebben de artsen nog niet kunnen stellen. Het blijft dus een raadsel wat er afgelopen zondag precies heeft voorgevallen.

Het enige dat de artsen hebben kunnen vaststellen is dat het hart van Van der Velden soms een slag overslaat.  De komende periode zal er verder onderzoek plaatsvinden en moet de verdediger van DCG vooral rust houden.

Van der Velden (21) is  in het dagelijks leven sportinstructeur en student fysiotherapie: “Ik vind het moeilijk om te zeggen wat er gebeurd is. Ik sport  veel en voel met fit. Al koet ik wel zeggen dat ik afgelopen zondag wat minder fit was en wat ‘pap in mijn benen’ voelde. Maar dat loop ik er wel uit. Ik sport zoveel en ben altijd bezig met sporten, mijn gezondheid en voeding.”

Finn van der Velden in actie voor DCG in de bekerwedstrijd tegen IVV
Finn van der Velden in actie voor DCG in de bekerwedstrijd tegen IVV

Bij een corner stond de verdediger stil en voelde iets veranderen in zijn lichaam. Van der Velden: “ Rondom om mijn hart kreeg ik een raar gevoel. Het leek wel of ik door mijn benen ging zakken. Ik heb toen doorgespeeld want ik dacht dat het weg zou gaan. Niet veel later herhaalde het zich en ben ik naar de kant gegaan. Ik herkende niet wat er in mijn lichaam gebeurde. Vervolgens viel ik nagenoeg weg. Ik weet nog dat ik dat ‘ik ben er geweest’. Ik was compleet de controle kwijt. Ik herkende niet wat er gebeurde.”

Van der Velden werd na drie kwartier door de ambulance naar het AMC gebracht. Van der Velden: “ Daar hebben ze een hartfilmpje gemaakt en heb ik aan de monitor gelegen. Verder heb ik een inspanningstest moeten doen. Ze hebben niet gevonden behalve dat mijn hart af en toe een slag over slaat.”

De afgelopen dagen voelde Van der Velden weer een paar keer het onbekende gevoel dat hij afgelopen zondag had. “Maar wel veel minder dan tijdens de wedstrijd. Ik moet  nu een week rust houden en dan moet ik terugkomen. Ze gaan dan een kastje plaatsen en die gaat een week lang registreren wat mijn hart doe als ik normaal aan het werk ben. Ik ga dan dus ook weer voetballen. Dat vind ik wel eng maar ik ga de uitdaging aan. Ik wil gewoon weten wat er gebeurd is.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)