DCG – Sporting Martinus gestaakt

In de zondag derde klasse C stond bij het duel DCG – Sporting Martinus nog twee minuten op de klok toen de wedstrijd werd gestaakt. Met een 2-1 voorsprong voor DCG ontstond er na een overtreding tumult en kwamen de trainers en wisselspelers het veld in om de boel te sussen. Scheidsrechter Bangma besloot de wedstrijd de staken met als reden “aan zijn arm te zijn getrokken door de trainer van Sporting Martinus, Rob Wever.”

De wedstrijd begon gemoedelijk, de teams gingen gelijk op en heel spannend werd het niet in de eerste helft. Totdat in de 12e minuut uit een aanval van DCG, Sporting Martinus de bal veroverde. Abdessadak El-Arabi en Stephen Gal van Sporting Martinus waren vertrokken met alleen nog verdediger Marc de Graaf en de keeper van DCG voor zich. De bal eindigde naast het doel, maar had gezien de aanval erin moeten gaan. Een bal die er wel in ging, werd vervolgens afgekeurd. In de 33e minuut werd de bal voorgelegd in het strafschopgebied van DCG. Hier werd de bal door Robin Meerhoff van richting veranderd, waardoor de keeper het nakijken had. Als Meerhoff niet buitenspel had gestaan, stond Sporting Martinus voor. De goal werd afgekeurd en het spel ging verder. Drie minuten later was het raak aan de andere kant van het veld. Fouad Bouttar ontsnapte over rechts en koos voor de verre hoek. 1-0.

17032013 DCGMART opstoot 2

Aan de tweede helft begon Sporting Martinus sterk, maar dit kantelde al na een paar minuten. DCG kreeg veel kansen en was grotendeels in de aanval. In de 58e minuut werd de bal een paar centimeter voor de doellijn er nog uit gehaald. Bouwmeester legde de bal over rechts voor en kon de aanvallers Bouttar en Schet bereiken. De keeper lag al op de grond, dus hard inschieten was de opdracht. Een paar verdedigers van Sporting Martinus stonden op de doellijn om de bal nog net voor de lijn te keren. DCG kreeg grote kansen, maar de 1-0 bleef op het scorebord en Martinus was nog altijd gebrand op de gelijkmaker. Die kwam er. In de 85e minuut vertrok Ramon Wismeyer over rechts en legde de bal voor op Mickey Wever die voor het doel klaarstond om de bal in te schieten. Keeper te Pas stond bij de eerste paal en was kansloos. 1-1.

17032013 DCGMART opstoot 1

Het gelijkspel was van korte duur want in de 90e minuut kreeg DCG een corner. Dinkgreve nam hem aan de linkerkant en liet de bal hoog komen bij de eerste paal. Haddadi kopte de bal binnen. 2-1. Met nog een paar minuten extra tijd werd de druk hoog opgevoerd bij Sporting Martinus. Een Martinus speler haalde Fouad Bouttar met een trap onderuit, waarna Bouttar een schoppende beweging richting de Martinusspeler maakte. Scheidsrechter Bangma zag het gebeuren. De spelers van Sporting Martinus gingen verhaal halen en de aanvoerder van DCG, Bouwmeester, probeerde de boel te sussen. Door tussen beide ploegen te springen, raakte Bouwmeester Martinusspeler Faysak Fakhor ongewild in het gezicht, waarna de boel escaleerde. Fakhor’s shirtje ging uit en trainers en wisselspelers moesten de spelers uit elkaar houden. Een klap werd niet uitgedeeld. De scheidsrechter floot en stuurde zowel Martinusspeler Castillo en DCG-speler Bouttar met rood van het veld. Daarna verliet de scheidsrechter zelf het veld. De spelers en het publiek in verwarring achterlatend. Na tien minuten kwam de bevestiging dat de wedstrijd was gestaakt. De reden was niet de escalatie op het veld, maar trainer Rob Wever zou de scheidsrechter in het tumult hard aan zijn arm hebben getrokken. Of de wedstrijd wordt ingehaald en of er sancties volgen, moet nog blijken.

17032013 DCGMART opstoot 3

Trainer Rob Wever, was beduusd over de verklaring van de scheidsrechter en kon niet geloven dat hij de schuld kreeg. Een verdere verklaring voor dit specifieke voorval mocht de trainer niet geven. Over het spel van zijn team was de trainer tevreden. ‘We hebben in de eerste helft niks weggegeven. We gaven in de tweede helft meer druk, waardoor zij meer kansen kregen. Het tweede doelpunt van DCG vond ik onterecht, aangezien de scheids een wissel had toegekend, toen opeens de corner werd genomen. Wat er aan het eind van de wedstrijd gebeurde, kan ik niet vertellen omdat ik het niet heb gezien. Ik heb geprobeerd de jongens uit elkaar te halen.’

Foto martinianen.nl; Rob Wever (l) zou scheidsrechter Bangma aan zijn arm hebben getrokken
Foto martinianen.nl; Rob Wever (l) zou scheidsrechter Bangma aan zijn arm hebben getrokken

Trainer John Limon van DCG kan ook niet goed vertellen wat er gebeurde op het moment van escalatie. ‘Onze speler werd neergehaald en reageerde dat op de verkeerde manier af. Onze aanvoerder probeerde de gemoederen te sussen en toen er tumult ontstond heb ik mijn jongens naar de kant gestuurd.’ De wedstrijd verliep voor de trainer gunstig. ‘Wij waren in de tweede helft dominanter en onze veldbezetting was optimaler. Zij werden moe en wij waren fit.’

Verslag en foto’s Anouschka Nuijens

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)