Home / Algemeen / DCG staat na streekderby tegen Abcoude opnieuw met lege handen

DCG staat na streekderby tegen Abcoude opnieuw met lege handen

In de tweede klasse B is DCG er opnieuw niet in geslaagd te winnen. De ploeg van Danny van der Moot verloor de streekderby tegen FC Abcoude met 3-2 en staat na acht wedstrijden voorlaatste met vier punten. Abcoude, dat vooraf nog een kleine kans had op de periode, houdt de aansluiting met de top en staat twee punten achter koplopers SCH ’44 en Pancratius.

Abcoude-trainer Tonnie Bras moest achteraf erkennen dat DCG de betere ploeg was. “Ik wil nou ook niet zeggen dat de overwinning gestolen was, qua kansenverhouding was het niet onverdiend. Maar het veldspel van DCG was beter.” De wedstrijd brandde gelijk los. Binnen tien minuten hadden beide ploegen al gescoord. Abcoude kwam op voorsprong via Giony Capello. Een minuut later bracht Adil Jamal de stand alweer in evenwicht. “Daarna namen wij het heft in handen en kregen we genoeg kansen, maar die benutten we niet. Dat is niet de eerste keer”, zei Van der Moot na afloop.

Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een halfuur zorgde Niek Remijn voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. “In de rust hebben we gezegd dat we gewoon door moesten gaan. En dat deden we. Na rust waren we heer en meester”, aldus Van der Moot.

De gelijkmaker kwam er ook, ruim een kwartier voor tijd via Mohamed Madmar. “Daarna voelden onze spelers dat er meer te halen viel, maar we moesten tegelijkertijd oppassen voor een tegengoal. Desmond (Van der Moot, keeper DCG, red.) pakte ook nog een paar ballen.” Het ging toch weer mis voor de Amsterdammers. Na een corner werd er balverlies geleden en scoorde uiteindelijk Martijn Groen uit de tegenaanval. “Die bal viel heel gelukkig voor hem. Daarna kregen wij ook nog een paar kansen, maar viel-ie niet goed”, zag Van der Moot.

Abcoude won en blijft bovenin meedraaien. “We doen heel leuk mee. Volgende week mogen we naar Pancratius. Dat wordt ook weer een leuke wedstrijd”, zei Bras. Voor DCG komen er belangrijke weken aan. Maar Van der Moot houdt vertrouwen. “Vandaag was het echt een kwestie van pech. Het kwartje moet een keer goed vallen. We raken niet in paniek. Komende weken spelen we tegen ploegen die om ons heen staan. Als we dan tien à twaalf punten pakken, staan we er al een stuk beter voor. Maar dat moeten we dan wel doen.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt | Danny van der Moot

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)