DCG straft defensieve fouten De Meteoor genadeloos af

DCG heeft ook zijn tweede wedstrijd in de zondag tweede klasse B weten te winnen. In een duel tussen twee promovendi won de ploeg van John Limon met 2-1, nadat het terug moest komen van een achterstand. Twee doelpunten in de slotfase stelden de overwinning veilig voor de thuisploeg.

Beide ploegen gingen gelijk op, maar grote kansen bleven uit. De eerste echte mogelijkheid kwam pas na een klein half uur voor DCG. Een vrije trap van Bilal El Hajoui El Jaafari vlak buiten het strafschopgebied spatte op de lat uiteen. Vlak voor rust kregen de gasten een enorme mogelijkheid, maar een schot van Ferry Noordhuis werd in twee instanties uit het doel gehouden door doelman Lemuël Norman van Gom.

Slechts twee minuten in de tweede helft viel het eerste doelpunt voor De Meteoor. Een mooie actie van Maurice de Ridder werd bekroond met een doelpunt van Nolano Montblanc (0-1). De gasten deelden een tik uit aan DCG, dat zelf enkele minuten later een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker. Gary Bouwmeester schoot een strafschop echter hoog over.

DCG - De Meteoor

DCG probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar het was De Meteoor dat het dichtst bij een treffer was. Eerst werd een kopbal van Don Goos nog knap gered door DCG-doelman Van Gom, maar daarna had hij geen antwoord op de indraaiende hoekschop van Trevor Strobbe. De bal werd echter in twee instanties van de lijn gehaald, waardoor de thuisploeg opgelucht adem kon halen.

DCG kreeg enkele kansen om de stand gelijk te trekken, maar slaagde daar niet in. Bouwmeester (van afstand) en Samir Bouttar (kopbal) zagen hun pogingen over het doel gaan. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker wel. Uit een hoekschop van El Hajoui El Jaafari kon Thom Leenen bij de eerste paal vrij de 1-1 binnen koppen.

Nog geen minuut later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Meteoor-doelman Diego Bos greep mis bij een voorzet van Zaid Lahmaj, waar Bouttar optimaal van kon profiteren en DCG op een 2-1 voorsprong zette. De Meteoor probeerde in de slotfase nog terug in de wedstrijd te komen, maar kon de tweede nederlaag niet voorkomen. DCG was met 2-1 te sterk voor mede-promovendus De Meteoor.

Thom Leenen

“We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt”, stelde assistent-trainer Karim El Makrini (DCG) na afloop. “Doordat de gelijkmaker uitbleef, zakte het geloof weg. We hebben besloten te blijven voetballen en dat heeft zich uitbetaald met twee doelpunten en een verdiende zege. Het geeft een lekker gevoel, zes punten uit twee wedstrijden.”

Meteoor-trainer Gerrie Breugem vond de nederlaag niet nodig. “Met de 0-1 deelden we een tik uit, maar daarna moeten we wel de tweede maken. Dan hadden we de wedstrijd kunnen beslissen. Nu hielden we DCG in leven en kregen twee tegentreffers door eigen fouten. Dat mag niet gebeuren, op dit niveau worden die genadeloos afgestraft. Maar we zijn strijdend ten onder gegaan.”