DCG ten koste van Swift (zondag) naar volgende ronde

Zondag derdeklasser DCG heeft zich geplaatst voor de knock-outfase van de districtsbeker. In Amsterdam-Zuid werd vierdeklasser Swift met 0-3 verslagen. Beide ploegen hadden hun eerste twee poulewedstrijden makkelijk gewonnen en mochten samen uitmaken wie er door zou gaan naar de volgende ronde.

De eerste helft was vermakelijk met twee aanvallende ploegen en ging aanvankelijk gelijk op. De thuisploeg kreeg na een kwartier de eerste grote kans, maar Imad El Boutaibi schoot van korte afstand op DCG-keeper Marcel Ons. Na ruim twintig was DCG voor het eerst gevaarlijk toen Cihan Kambur vanaf rechts naar binnen dribbelde en met links net naast schoot. Vervolgens kreeg de ploeg uit Amsterdam-Zuid enkele grote mogelijkheden via spits Jens Kimmel, maar Ons kon zijn doel schoon houden. Toch was het Anouar Boussatta die DCG vlak voor rust op voorsprong schoot. Nadat hij eerst de bal op de lat liet exploderen, was het niet veel later wel raak: 0-1.

Direct na rust leidde slordig balverlies van Swift de 0-2 in. Door snel omschakelen kon Bilal El Achkar de bal makkelijk binnenschuiven. Swift werd zodoende gedwongen om nog iets te forceren, maar ondanks enkele wissels van trainer Bart Woldberg kwam de ploeg maar minimaal tot mogelijkheden.

DCG kon makkelijker tot voetballen komen en kwam tot de beste kansen via wederom Kambur en invaller Arrous. Een paar keer handelde Swift-doelman Tom Weemhoff goed op gevaarlijke momenten uit corners en schoten uit de tweede lijn. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Omar El Aamrani op een mooie wijze het duel op slot zette. In de 85e minuut werd de spits diep gestuurd, controleerde de bal en tikte het leer over de uitkomende keeper in het lege doel. Na nog een laatste schot net over het doel van Swift mag DCG zich poulewinnaar noemen en verder bekeren.

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)