Home / Algemeen / DCG toont na rust veerkracht tegen FC Abcoude

DCG toont na rust veerkracht tegen FC Abcoude

Zondag tweedeklasser DCG heeft de stijgende lijn in de competitie te pakken. De ploeg van John Limon won met 2-0 van mede-middenmoter FC Abcoude, een zege die pas in de tweede helft tot stand kwam.

Eigenlijk verbaasde het Abcoude-trainer Joey van Leijenhorst dat zijn ploeg halverwege het net nog niet had gevonden. “Na zo’n hectische week (Van Leijenhorst kondigde aan na dit seizoen te vertrekken, red.) heb ik genoten van mijn ploeg. Onze eerste helft was het beste van dit seizoen. We waren duidelijk de betere en dat is knap bij DCG, ook een goed voetballende ploeg.”

DCG - Abcoude

De gasten hadden alleen een beetje ongeluk om dit ook in de stand uit te drukken. Al vrij snel in de wedstrijd vond Loek Schings de paal en ook Robert Molenaar raakte het houtwerk. Pas na rust nam DCG het heft in handen. Van Leijenhorst: “Ik had de spelers in de pauze gecomplimenteerd, maar na de hervatting waren we even iets minder scherp.” DCG was juist wat scherper uit de kleedkamer gekomen, wat zelfs resulteerde in een voorsprong.

Na tien minuten in de tweede helft zette Omar Limon met een knap wippertje Burak Bulduk alleen voor doelman Jeffrey IJmker en deze hoefde niet te twijfelen: 1-0. “Die voorsprong was verdiend”, vond DCG-trainer John Limon. “In de tweede helft speelden we, net als tegen Pancratius (3-2 zege) met meer overtuiging. Die 1-0 hadden we afgedwongen, al waren we in de eerste helft weggekomen.”

DCG - Abcoude

Abcoude moest op zoek naar de gelijkmaker en drong meer aan. De ingevallen Michael Amoafo kreeg daarvoor twee goede mogelijkheden, maar faalde beide keren. Uiteindelijk sloeg DCG een kleine tien minuten voor tijd. Waar een korte hoekschop tussen Omar Limon en Bilal El Hajoui El Jaafari eerst nog was bedoeld om tijd te rekken, werd nu gebruik gemaakt van een klein foutje in de verdediging bij Abcoude. Anwar Akrouh dook bij de tweede paal vrij op en besliste de wedstrijd: 2-0.

DCG - Abcoude

De middenvelder kon het duel echter niet afmaken. Vlak na zijn beslissende treffer moest hij met een tweede gele kaart het veld vroegtijdig verlaten. De voorsprong kwam echter niet meer in gevaar voor de thuisploeg. “Een verdiende zege”, zei Limon, “door onze veerkracht en het vertrouwen in elkaar. Nu is de volgende stap om ook wedstrijden te beginnen met de instelling waarmee we na de rust pas uit de kleedkamer kwamen.”

DCG - Abcoude

DCG klom door de zege naar de vijfde plaats in de zondag tweede klasse B, op zes punten achterstand van koploper en buurman ZSGO/WMS. Abcoude, dat volgende week de Amsterdammers ontvangt, blijft negende staan. “Maar als wij zo doorgaan, zullen wij ook zulke wedstrijden gewoon winnen”, aldus Joey van Leijenhorst.

Foto’s Jos Spitteler