DCG toont veerkracht en komt terug tot 2-2 in Amersfoort

In de strijd om een plek in de zondag eerste klasse heeft DCG komende zondag alles in eigen hand. Op bezoek bij Quick 1890 keek de ploeg van John Limon tegen een 2-0 achterstand aan, maar het elftal rechtte de rug en kwam terug tot 2-2. Trainer Limon looft de veerkracht van zijn ploeg en de oefenmeester hoopt dat het wedstrijdverloop genoeg vertrouwen geeft om de return komende zondag tot een goed einde te brengen.

“Allereerst moet ik een compliment naar de mannen maken”, begint Limon aan zijn verhaal. “Ze hebben heel veel veerkracht getoond door een 2-0 achterstand weg te werken. Veel ploegen hadden bij een achterstand de wedstrijd laten lopen, zeker aangezien zij alleen maar via de counter gevaarlijk werden. Maar we bleven op balbezit spelen en wisten van daaruit alsnog twee doelpunten te maken.”

De bezoekers maakte in de eerste veelvuldig de verkeerde keuze en mede daardoor kwam er aanvallend te weinig uit. Het was uit één van deze foutjes dat Quick op voorsprong kwam. Harrie Kersten scoorde vlak voor rust en zorgde er daardoor voor dat DGC met een achterstand de kleedkamer op zocht. Limon: “Eigenlijk wil ik die eerste treffer niet eens een uitgespeelde kans noemen. Maar we gaan wel met een achterstand rusten en een schot van afstand na rust betekende zelfs de 2-0. Onze keeper verkeek zich op die bal en zag de bal ineens achter hem verdwijnen.” Michael Ouwerkerk was verantwoordelijk voor de 2-0, maar in het restant van de tweede helft toonde DCG haar kracht. “Wij zijn blijven vertrouwen op onze speelwijze en dan zie je dat wij een achterstand kunnen wegwerken.”

Via Tom Leenen en Anwar Akrouch kwam DCG alsnog langszij. Het doelpunt van Akrouch viel pas laat in de tweede helft. “Daarom kan ik ook niet zeggen dat we onszelf tekort hebben gedaan, ondanks het feit dat wij nog meer hadden kunnen scoren als wij de kansen beter hadden uitgespeeld. Het geeft gewoon heel veel vertrouwen als je een achterstand teniet kan maken. Als wij een 0-2 voorsprong hadden weggegeven, had dat toch een heel ander gevoel meegegeven richting komende zondag. Nu is het zaak om het thuis af te maken”, concludeerde Limon standvastig.

Archieffoto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG