Home / Algemeen / DCG trekt zaterdagelftal terug uit competitie

DCG trekt zaterdagelftal terug uit competitie

De zaterdag derde klasse B gaat verder zonder DCG. Het bestuur van de Amsterdammers heeft hun Zaterdag 1 uit de competitie gehaald vanwege een groot gebrek aan spelers. “Dit is slecht voor de club. Schandalig dat je deze beslissing moet nemen.”

Voor de winterstop ontstond er al een negatieve tendens op Sportpark Ookmeer. Steeds minder spelers waren beschikbaar, op trainingen stond de technische staf soms alleen en de selectie was flink uitgedund. “Dit hebben we geprobeerd aan te vullen met spelers uit de Onder-19”, vertelt voorzitter Peter Gerekink. “Dat team hebben we in november al uit de competitie getrokken. In het begin ging het redelijk, maar opeens waren ze van de club verdwenen. Zelfs de trainer moest afgelopen weken zijn voetbalschoenen meenemen.”

De technische staf, waaronder trainer Noreddin el Bakkali, zag het niet meer zitten. Door het bestuur werd er een bijeenkomst ingelast om over de verslechterde situatie te praten, maar hier waren slechts zes spelers aanwezig. “Dan weet je dus dat het geen zin meer heeft. Het is sneu voor de jongens die wel wilden voetballen. Zij zagen ook wel in dat dit niet meer ging werken, met jongens die nooit komen. Anders ben je aan het trekken aan een dood paard.”

Dat terwijl het zaterdagelftal drie jaar geleden nieuw leven was ingeblazen met een vriendenteam. “Vorig jaar viel het helaas al uit elkaar. Vanwege de promotie wilden sommigen zich versterkingen en dan krijg je toch een andere sfeer. Dit jaar hebben we geprobeerd een doorstart te maken. Maar als er vervolgens vijftien spelers wegblijven.. Dit is slecht voor de club. Schandalig eigenlijk dat je deze beslissing moet nemen. Ik denk dat wij ons nu beter op de zondagselectie kunnen richten en dat er de komende tijd geen Zaterdag 1 meer komt.”

Door het verdwijnen van DCG veranderen er ook een paar dingen in de stand. Zandvoort is de meest gelukkige, want zij verloren van de Amsterdammers (1-0). De voorsprong van de koploper, die al de eerste periodetitel had bemachtigd, op Stormvogels is hiermee gegroeid naar elf punten. De tweede periode bestaat nu uit de laatste twaalf competitiewedstrijden. De derde periodetitel gaat naar de hoogst geëindigde club in de eindstand zonder prijs. Kijk hier voor de actuele stand van de zaterdag derde klasse B.

Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend