DCG trotse koploper na winst op buurman AGB

Onder een strakblauwe hemel vochten DCG en AGB een sportparkderby uit in de zondag derde klasse C. Het spel van beide teams was slordig te noemen maar DCG was net iets sterker en als er een team moest winnen dan was het de ploeg van John Limon. Dit gebeurde uiteindelijk ook en DCG won met 2-0.

In de eerste helft kreeg zowel DCG als AGB niet veel voor elkaar. DCG had een paar kansen om de score te openen maar het waren vooral voorzetten die net iets te moeilijk bleken voor spits Gary Bouwmeester. AGB wist aan de andere kant ook weinig te creëren en het hielp ook niet mee dat aanvaller Damien Simson, die een goede indruk maakte, na een half uur geblesseerd moest afhaken. AGB kreeg in de slotminuten van de eerste helft nog wel de grootste kans tot dan toe, Osman Payas kapte vanaf rechts netjes zijn man uit maar schoot vanuit een moeilijke hoek hard op keeper van Gom. Ruststand 0-0.

Bouwemeester kopDe tweede helft leek in eerste instantie ook niet echt rijk aan kansen. Pas na 20 minuten kreeg Brandon Thompson de eerste mogelijkheid op aangeven van Gary Bouwmeester maar de bal ging net naast. In de 73ste minuut kreeg DCG echter een corner, die half werd weggewerkt waardoor Thom Leenen kon schieten vanaf randje zestien. Het schot werd gestopt door een verdediger en de bal viel zo voor de voeten van Joshua Koene, die vanaf dichtbij de bal langs keeper Berkan Tikici tikte en dan toch de 1-0 scoorde.

_DSC0954DCG speelde vanaf dat moment met wat meer zelfvertrouwen en vlak na de goal kwam Gary Bouwmeester op vanaf rechts. Hij passeerde zijn verdediger, legde vanaf dichtbij af op Thom Leenen die de bal niet helemaal goed onder controle kreeg. Hij legde daarom weer op zijn beurt af op Tarik Karim die de bal hard in het vrije doel schoot en de eindstand van 2-0 op het scorebord bracht. AGB probeerde nog wel wat terug te doen maar verder dan een paar gevaarlijke corners kwamen ze niet.

_DSC1008De wedstrijd eindigde dus in 2-0, tot blijdschap van doelpuntenmaker Koene die zich na afloop ook zelfbewust toonde. “Ik denk dat het een saaie wedstrijd was om te kijken maar ook om te spelen. Dit was zeker niet een van onze beste wedstrijden maar ook zulke potten moet je winnen .De eerste helft kregen we nog wel wat kansen maar scoorden we niet, en in de tweede helft kregen we minder kansen maar scoorden we wel” waaronder een goal van de verdediger zelf. “Ja het was een belangrijke goal, het zorgde voor wat meer rust toen we voorkwamen en we konden wat vrijer spelen.” Aldus de bescheiden boomlange laatste man van DCG.