DCG verliest derde duel op rij en is koppositie kwijt

In de zondag tweede klasse B heeft DCG haar koppositie verspeeld. De ploeg van John Limon verloor voor de derde week op rij. Nu was Houten met maar liefst 1-5 te sterk voor de Amsterdammers.

Limon: “ We hebben toch wel wat last van de druk die we opgelegd hebben gekregen. Iedereen dacht dat we wel even kampioen zouden worden. Nou zo simpel is het dus niet. Na het winnen van de tweede periode tegen Pancratius hebben we drie keer verloren (Legmeervogels, Zeeburgia en Houten, red.). Blijkbaar kan niet iedereen even goed met die druk om gaan.”

_JDK3779

Tegen Houten kwam DCG na vijf minuten al op voorsprong door een doelpunt van Thom Leenen, maar daarna waren onnodige fouten in de defensie er debet aan dat DCG een zware nederlaag leed. Bij rust was ondanks dat pas 1-1. Na rust walste Houten over de Amsterdammers heen en liep het uit naar 1-5.

_JDK3788

Limon: “Ik wil me niet achter verschuilen, het is dat jij er over begint, maar we misten vandaag gewoon zes of zeven basisspelers. Mijn centrale duo (Koene en Van der Linden, red.) waren geschorst en we hadden ook de nodige blessures. Dan vallen hun vervangers ook nog eens uit met blessures en dan wordt het wel een hele zware opgave.”

_JDK3912

DCG zakt nu naar de derde plaats, achter Pancratius en Zeeburgia. De achterstand is echter maar twee punten. Limon: “ Wij moeten gewoon hard werken, het zelfvertrouwen weer herpakken, de rust bewaren en saamhorig zijn. Er is nog niets verloren.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!