DCG verliest het hoofd na vroege achterstand tegen Kolping Boys

Na een ruime 0-4 nederlaag tegen Kolping Boys is DCG uitgeschakeld in de beker. De ploeg van Danny van der Moot kwam een vroege 0-2 achterstand niet meer te boven tegen de ploeg uit de zondag tweede klasse A. De thuisploeg incasseerde zelfs drie rode kaarten in de tweede helft. De Amsterdammers maken geen kans meer op een plaats in de knock-outfase en kan zich volledig richten op de competitie.

“We moeten dit snel vergeten”, aldus Van der Moot. “In de eerste helft doen we het niet goed. We staan niet goed en houden ons niet aan de afspraken die we vooraf gemaakt hebben.” Nadat scheidsrechter Van Genderen de bezoekers andere shirts liet aantrekken sloegen de bezoekers binnen een paar minuten twee keer genadeloos toe. Twee keer ging er een fout bij DCG aan vooraf en waren het achtereenvolgens Joey Kooge en Rick Klaver die profiteerden: 0-2.

Foto Mario Wormhoudt | Nieuwkomer Anouar Boussatta (SDZ) miste een goede kans in de eerste helft op de 1-2

“Je ziet dat we het na de 0-2 wel weer voetballend goed oppakken. Alleen je geeft twee kansen cadeau. We verliezen duels op 60 meter van de goal en die jongens kunnen zo naar de goal lopen. Dat zijn dingen die niet mogen. We hebben nog twee weken om het helemaal klaar te krijgen”, zei Van der Moot. DCG herpakte zich in het verloop van de eerste helft en mochten het spel maken van de Alkmaarders. Shafin Madmar was dichtbij de aansluitingstreffer, maar na het mistasten van keeper Boersma kopte de aanvaller op de lat.

Samir Bouttar kreeg na een halfuur de grootste kans in de eerste helft na een goede aanval. Zijn diagonale schot ging net voorlangs. Daarna kreeg Anouar Boussatta, deze zomer overgekomen van SDZ, nog twee mogelijkheden. Aan de andere kant waren de bezoekers nog een goede kans. Rick Klaver miste met een geplaatst schot op een haar na de kruising.

In de tweede helft was DCG niet meer bij machte om Kolping Boys haar wil op te leggen. De grootste kans was voor de Alkmaarders. Keeper Desmond van der Moot redde op de inzet van dichtbij van invaller Mike Spaans. Na een klein uur spelen kreeg de thuisploeg haar eerste rode kaart. Aniss Bourajjaj ging in het strafschopgebied naar de grond. Scheidsrechter Van Genderen vond het een schwalbe en Bourajjaj had al geel op zak en kon dus douchen. “Als je dat een schwalbe vindt, loop dan even naar hem toe en dan is het klaar”, vond Van der Moot.

Aanvoerder Samir Bouttar kreeg de derde rode kaart van de middag.

Vijf minuten later gooide Kolping Boys het duel helemaal op slot toen een vrije trap van Rens Langedijk vanaf de zijkant in het doel verdween. Hierna werden de irritaties bij de thuisploeg groter, wat nog twee rode kaarten opleverde. Anouar Boussatta was het niet eens met een gele kaart na een overtreding. De aanvaller had daar commentaar op en kreeg toen meteen zijn tweede. Aanvoerder Bouttar kreeg na een harde overtreding direct de rode kaart. Roy Duijneveld maakte er voor de statistieken nog 0-4 van.

Danny van der Moot heeft nog twee weken om zijn ploeg klaar te stomen voor de competitie. “We missen nog een groot deel van de voorhoede (Bouwmeester en Linger speelden niet, red.), maar we doen het gewoon niet goed. En in de tweede helft denk ik dat de scheidsrechter er een poppenkast van maakt, maar dat is mijn mening. Maar daar heeft het niet aan gelegen dat we hebben verloren.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)