Home / Algemeen / DCG verliest koppositie uit het oog na nederlaag bij Quick
DCG RCH

DCG verliest koppositie uit het oog na nederlaag bij Quick

DCG moet voorlopig de titelinspiraties in de koelkast zetten. De ploeg van John Limon verloor zondag met 5-3 van Quick’1890. Door de nederlaag is het gat met de koploper uit de tweede klasse B opgelopen naar zes punten. Zeeburgia gaat met 42 punten aan leiding. “Wij bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd”, reageerde een nuchtere Limon na afloop van het duel.

De Amsterdammers kenden een moeilijke middag in Amersfoort. Bij rust keek DCG tegen een 2-0 achterstand aan. Roy Ouwerkerk schoot tot twee keer toe een vrije trap achter de doelman van DCG. “Wij begonnen goed aan het duel”, vervolgde Limon. “De eerste treffer kwam voort uit een fout die op het middenveld werd gemaakt, waarna er een overtreding moest worden gemaakt. Ook het tweede doelpunt viel op een soortgelijke manier.”

Na iets minder dan een uur spelen, leek Jeffrey Snijders het duel definitief in het slot te gooien. De speler van de ploeg uit Amersfoort zette met een schitterend afstandsschot de 3-0 op het scorebord. “In de theepauze zei ik tegen mijn spelers dat zij moesten knokken voor wat ze waard zijn. Voetballend waren wij beter, maar daar win je natuurlijk geen wedstrijd mee. In het tweede bedrijf legde mijn team een flinke dosis strijdlust op de mat. Daarom was het extra zuur dat de derde treffer viel.”

Binnen mum van tijd kwamen de Amsterdammers terug tot 3-2. Robin de Weij en Joshua Koene scoorden, maar een zege bleek er niet in te zitten. Safa Agyarzi stelde de zege van de Utrechters veilig. Het doelpunt van Fernon Haselhoef was slechts voor de statistieken. “We hadden ook nog de nodige pech”, vertelde Limon. “We raakten nog de lat en er werd nog een bal uit de kruising gehaald.”

Door de nederlaag wordt het voor DCG lastig om de schaal te pakken. De formatie van Limon leek tot voor kort recht op het kampioenschap af te stevenen in de tweede klasse B. Zeker nadat ruim een maand geleden concurrent Pancratius in een directe ontmoeting werd afgetroefd, maar na vier nederlagen en een remise is de ploeg gezakt naar de vierde plaats. “We kunnen nog steeds op twee manieren promotie afdwingen. Via de nacompetitie en een eventuele titel, maar we bekijken het van week tot week.”

DCG is door het winnen van de tweede periodetitel al zeker van deelname aan de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse.