DCG verpest feestje Pancratius

In de tweede klasse B is DCG uitstekend aan de derde periode begonnen. In Badhoevedorp versloeg het Pancratius in een leuke wedstrijd met 2-3. De wedstrijd werd gespeeld op het nieuwe kunstgrasveld van Pancratius, dat vandaag (zondag) officieel in gebruik werd genomen.

DCG kwam uitstekend uit de startblokken. Binnen kwartier stond het al 0-2. Het opende score al na twee minuten. Een aanval leek te smoren, maar via een kluts kwam de bal voor de voeten van Thom Leenen die met een bekeken schuiver voor de 0-1 kon tekenen. Tien minuten later werd de score verdubbeld. Weer was het Thom Leenen die na een afgeslagen corner de bal voor de voeten kreeg en de bal in de rechterbenedenhoek schoot. Pancratius-trainer Bart Jansen: ‘We geven twee goals gewoon weg. Leenen moet je die kansen niet geven. Daarna leken we wakker te worden.’ Maar toen keek Pancratius dus al tegen een 0-2 achterstand aan.

Thom Leenen (r) was twee keer trefzeker voor DCG
Thom Leenen (r) was twee keer trefzeker voor DCG

Naarmate de eerste helft vorderde kwam Pancratius inderdaad meer in de wedstrijd. Toch had DCG de wedstrijd al in het slot kunnen gooien toen het een 3-tegen-2-situatie niet goed uitspeelde. Bilal El Hajoui El Jaafari schoot de bal recht in de handen van Pancratius-keeper Donny Kool. Het doelpunt viel aan de andere kant. Na een mooie steekpass van Ralf Fenne zorgde Bobby Bosma voor de aansluitingstreffer (1-2). Voor rust had Pancratius twee grote kansen op de gelijkmaker. Na een fout van DCG-keeper Desmond van de Moot schoot Lionel Grootfaam de bal in het zijnet van het lege doel. Pal voor rust maakte Van de Moot zijn fout goed met een prachtige redding op een schot van Ralf Fenne.

Na rust golfde het spel op en neer, zonder dat er veel kansen werden gecreëerd. De grootste was voor Bilal El Hajoui El Jaafari. Zijn lobje ging net voorlangs. Ruim twintig minuten voor tijd leek de beslissing te vallen. Omar Limon kreeg de bal in de zestien voor zijn voeten en plaatste de bal in de verre hoek (1-3). Maar nog geen vijf minuten later werd de wedstrijd weer spannend. Een vrije trap van Jean Pierre Kerkeboom werd van richting veranderd door de muur, waardoor Van de Moot kansloos was (2-3).

06032016 Pancratius DCG 2

Het laatste kwartier werd de druk van Pancratius groter en groter. Het kreeg vele corners en er ontstonden hectische situaties voor het doel van Van de Moot. Linksachter Niels Vahlkamp trof uit een vrije trap vanaf de punt van het zestienmetergebied de lat. Invaller Rick van Veen had de gelijkmaker op z’n voeten. Zijn schot van dichtbij kwam echter recht in de handen Van de Moot. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd haalde Anwar Akrouh de bal op het nippertje van de lijn. Meteen hierna vloot scheidsrechter Tjong A Hung voor het einde van de wedstrijd.

‘Teleurstellend resultaat. Gezien de gehele wedstrijd was een gelijkspel wel verdiend’, vond Bart Jansen. Door de nederlaag begint Pancratius met een valse start aan de derde periode. ‘Er vanuit gaande dat Legmeervogels kampioen wordt, zijn we de tweede periode op het nippertje misgelopen. Was lekker geweest als we de derde periode met een overwinning konden beginnen’, aldus Jansen.

 

In de reguliere stand komt DCG tot op twee punten van Pancratius. Pancratius staat vijfde en DCG zesde. Bekijk alle uitslagen en de stand in 2B hier.

Verslag en foto’s Koen Vanhellemont

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!