DCG trainer John Limon (r)

DCG verplettert Geinburgia

DCG heeft in de zondag derde klasse C goede zaken gedaan door Geinburgia met maar liefst 5-1 te verslaan. Het duel stond eigenlijk op het programma voor zaterdag maar op verzoek Geinburgia, dat zaterdag niet voldoende spelers zou hebben, werd het duel eerder afgewerkt.

DCG voorzitter Peter Gerekink was daar wel blij mee. Gerekink: “ Wij moeten maandag de belangrijke wedstrijd tegen Zwanenburg spelen. Nu hebben we dus twee dagen extra rust. Zwanenburg speelt alleen maandag dus nu is de strijd wat eerlijker. Ons kwam het verzoek van Geinburgia dus wel goed uit.”

Van het verschil op de ranglijst was het eerste kwartier weinig te merken. Promovendus Geinburgia nam het initiatief en kreeg ook wel een aantal kansen. Doelpunten leverde dat de ploeg van de vertrekkende trainer John Vrijhoef niet op. Zeven minuut voor rust kreeg DCGH een strafschop nadat Gary Bouwmeester binnen het zestienmeter gebied was neergelegd. Shanon Schett faalde niet vanaf elft meter en zette DCG op voorsprong, 1-0. Nog voor rust werd de marge verdubbeld. Sander Aznar Martinez nam een lange bal van achteruit goed aan en schoot vervolgens in de lange hoek (2-0).

Kasper Dinkgreve was de uitblinker aan de kant van DCG tegen Geinburgia

Als de wedstrijd nog niets gespeeld was gebeurde een paar minuten na rust als nog. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door Fuat Boutar  goed ingeschoten. Het verzet van Geinburgia was definitief gebroken. Na ruim een uur bracht Nouval Hadadi de stand op 4-0 nadat hij een corner in een keer uit de lucht nam. De 5-0 was een kopbal van Joshua Koene.

Tien minuten voor tijd redde Jeffery van Vliet, vanuit een vrije trap, de eer voor Geinburgia. Door de overwinning klimt DCG naar de tweede plaats. Het heeft nu twee punten meer dan Zwanenburg, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Maandag treffen beide ploegen elkaar in Zwanenburg. Voor Geinburgia worden het nog zware tijden. De ploeg van John Vrijhoef staat op de elfde plaats en dat is ene plek die aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent.

Kijk voor de uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.

Archief Foto: DCG trainer John Limon zag zijn ploeg overtuigend winnen van Geinburgia (later actuele foto’s)