DCG verslikt zich in VVA/Spartaan

In de zondag tweede klasse B heeft DCG dure punten laten liggen bij VVA/Spartaan. Hoewel de ploeg van John Limon twee keer op voorsprong wist te komen waren de mannen van Petar Djenic na negentig minuten met 4-2 te sterk.

Zowel DCG als VVA/Spartaan begonnen flets aan het duel. Door de harde wind hadden beide ploegen moeite om het spel te maken, maar het was uiteindelijk DCG dat het meeste grip op de wedstrijd wist te krijgen. De twee ploegen wisten maar mondjesmaat kansen te creëren. Verder dan een paar kleine speldenprikjes kwamen de ploegen niet. Toch was het DCG dat na twintig minuten de leiding in de wedstrijd nam. Met een droge knal bracht Thom Leenen de bezoekers op voorsprong.

Na de openingstreffer werd DCG steeds gevaarlijker en had het de pech dat een schot van Gary Bouwmeester via de handen van de keeper op de paal belandde. Na de rommelige openingsfase werd DCG steeds dominanter maar het lukte de bezoekers niet om de score verder uit te breiden waardoor VVA/Spartaan de kans kreeg om weer terug in de wedstrijd te komen. Na een terugspeelbal ging DCG-keeper Desmond van der Moot gruwelijk in de fout en kreeg Mohammed Talih een vrije doortocht naar de 1-1.

VVADCG3

Na de rust deed DCG uiteindelijk toch wat het in de eerste helft had nagelaten, het maken van een tweede goal. Al na twee minuten was het opnieuw Thom Leenen die zijn ploeg voor de tweede keer die middag op voorsprong wist te brengen. Toch kwam VVA/Spartaan na een uur opnieuw terug in de wedstrijd. Na een corner kwam de bal terecht bij Naoufel Mechaia die met een droge knal Van der Moot wist te passeren. Even later nam VVA/Spartaan zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd toen opnieuw Mechaia met een kopbal zijn tweede van de middag wist te maken.

Na de 3-2 kreeg VVA/Spartaan meer vertrouwen en ging de thuisploeg ook beter voetballen. DCG probeerde nog wel terug in de wedstrijd te komen, maar de Amsterdammers blonken vooral uit in het missen van kansen. Hoewel VVA/Spartaan de mindere ploeg was, bleek de ploeg uit Amsterdam-West dodelijk effectief voor de goal en wist het in de slotfase de score zelfs nog verder uit te breiden.

VVADCG2

In de negentigste minuut was het Tarik Karim die met een Zlataneske actie meerdere spelers wist te omzeilen en de bal op het laatste moment af gaf aan Arabi el Abdessadak die van dichtbij de 4-2 kon binnenschieten. DCG vergat zijn kansen af te maken en hield VVA/Spartaan hiermee in leven. De thuisploeg bleek uiteindelijk effectiever voor de goal en mag daardoor drie belangrijke punten bijschrijven.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Hans van Dijk