DCG verslikt zich niet in Sporting Martinus

Ook in 2019 zet DCG de ongeslagen reeks van dit seizoen door. De ploeg van Senel Cebar zette subtopper Sporting Martinus tijdens de competitiehervatting opzij. Door een 3-2 overwinning blijven de Amsterdammers gedeeld koploper in de zondag derde klasse C.

Vroeg in het duel had DCG op eigen veld de voorsprong te pakken. Een indraaiend schot van Bilal El Hajoui El Jaafari, nota bene ex-Sporting Martinus, was doelman Niels Wuthrich te machtig. Een goed begin voor de Amsterdammers, die de bovenliggende partij waren. De bezoekers hadden voor een wat defensievere tactiek (4-4-2 in plaats van 4-3-3) gekozen en konden in de eerste helft nauwelijks iets creëeren. Dat de ploeg van Tom Verhoek vlak na rust op gelijke hoogte kwam, was ook een verrassing.

Drie minuten na de theepauze moest doelman Tolga Buyuksahin een schot van Björn van Breenen (vorig seizoen nog DCG, red.) loslaten, waar spits Niek Koning goed op reageerde: 1-1. Lang bleef deze gelijke stand niet op het scorebord staan, want vijf minuten later herstelde Omar el Aamrani de voorsprong voor de thuisploeg. Op aangeven van El Hajoui El Jaafari knalde de spits raak. Toen El Aamrani direct daarna na een goede actie ook de 3-1 maakte, leek de wedstrijd gespeeld.

“Martinus kwam niet echt aan voetballen toe, dus ik dacht: uitspelen die pot”, zei Cebar. “Je weet dat je het moeilijk krijgt als de 3-2 nog valt.” En zo geschiedde ook. Een vrije trap ter hoogte van de middenlijn werd door Martinus in één richting richting het Amsterdamse doel geschoten, waar Yvo Bary de bal verlengde: 3-2. De spanning was meteen weer terug in de wedstrijd. “Op dat moment waren we rommelig aan het voetballen en liepen we heel erg naar achteren.”

Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar voor DCG. De thuisploeg deed daarmee wat het moest doen om gelijk op te gaan met medekoploper HBC, die De Meer met 0-6 van de mat veegde. Wel is DCG als enige nog ongeslagen. “Dat is heel knap van de jongens. We hebben verdiend gewonnen en ik ben blij dat we 2019 op deze manier zijn begonnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.