DCG verspeelt riante voorsprong tegen Nieuw Utrecht

Op bezoek bij Nieuw Utrecht had DCG dé kans om na één wedstrijd al zo goed als zeker de finale van de nacompetitie te halen, maar de ploeg van John Limon ging daar slecht mee om. Een zeker lijkende 0-3 voorsprong werd verspeeld tot 2-3, waardoor de return nog spannend kan worden.

Nieuw Utrecht, dat na dit seizoen sowieso uit de eerste of tweede klasse verdwijnt door de aanstaande fusie met Chabab, had nog duidelijk last van de zware beslissingswedstrijd tegen Stormvogels, waarin ternauwernood directe degradatie werd afgewend na strafschoppen. De thuisploeg kon in de eerste helft niet tot voetballen komen tegen DCG.

De Utrechters maakten in de openingsfase veelvuldig fouten achterin en speelde DCG in de kaart. Waar Gary Bouwmeester er eerst niet in slaagde om doelman Recep Coskun te omspelen, krulde hij even later de bal prachtig in de rechter bovenhoek: 0-1. De Amsterdammers hadden zelfs de kans om de voorsprong uit te breiden. Bouwmeester stuitte echter op doelman Coskun, terwijl Robin de Weij de buitenkant van de paal trof.

Limon

De wedstrijd kabbelde verder op een slecht niveau. Nieuw Utrecht bleef achterin zeer kwetsbaar en gaf DCG veelvuldig de mogelijkheid om dat af te straffen. Dat lukte echter pas in de tweede helft. Waar de thuisploeg met de inmiddels ingevallen doelman Taner Aydin nog knap stand leek te houden, werd de ban na een klein uur doorbroken. Thom Leenen zette zijn tegenstander knap weg en krulde de bal in de kruising, Bouwmeester kon eenvoudig doorlopen en de onbedreigd de 0-3 binnen schuiven.

Het leek een doelpuntenfestijn te worden, maar dat veranderde al snel in een foutenfestijn. Een van die fouten werd DCG fataal. Het schot van Nieuw Utrecht-aanvaller Younes Makraou eindigde eerst nog op de knieën van doelman Lemuël van Gom en Aegon Ignatia proberen in de rebound te profiteren. Hij ging over het been van een DCG-verdediger en scheidsrechter Sio wees naar de stip. Ignatia legde de bal zelf neer en schoot de eretreffer binnen.

DCG liet Nieuw Utrecht terug in de wedstrijd komen, want enkele minuten later ontsnapte Abdul Yildiz aan buitenspel en kon hij eenvoudig de aansluitingstreffer binnenschieten. Zo was de achterstand door de thuisploeg inmiddels hersteld. DCG probeerde in de slotfase nog van de enorm geboden ruimte te profiteren, maar zonder succes. Aydin hield Nieuw Utrecht in de wedstrijd en met een 3-2 nederlaag is het nog lang niet beslist. Dat hebben de Amsterdammers eigenlijk aan zichzelf te danken.