DCG verwijst Nieuw Utrecht naar de laatste plaats

Zelf is DCG als een paar weken uitgespeeld, maar het treft wekelijks tegenstanders die nog wél ergens voor spelen. Zo ook zondag, toen Nieuw Utrecht op bezoek kwam. De Utrechters maken samen met FC Jeugd uit wie er rechtstreeks degradeert. DCG won met 2-0 en omdat FC Jeugd won, is Nieuw Utrecht nu de hekkensluiter.

Dat de Utrechtenaren nog wel ergens voor speelden, was vanaf het begin zichtbaar. Ze waren wat scherper en kregen ook wat kansjes om de score te openen. In het laatste kwartier voor rust kwam DCG iets beter in de wedstrijd en kwam het ook op een 1-0 voorsprong. Anass Benhammouch liep op over de rechterflank en gaf de bal voor richting de tweede paal. Het was een moeilijke bal, maar Noureddine Harrouni sprong richting de bal en wist er met de hak toch 1-0 van te maken.

“Op dat moment was dat niet echt verdiend eerlijk gezegd, Nieuw Utrecht had het betere van het spel”, zo was Senel Cebar na afloop eerlijk. In de tweede helft gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker en kregen daar zeker kansen op. Maar Marcel Ons hield DCG met meerdere goede reddingen op de been. Dat Nieuw Utrecht zo nadrukkelijk op zoek was naar een goal bood ook kansen voor DCG. Toch bleef de 2-0 lang uit, tot de slotfase. Harrouni gaf de bal voor vanaf links en bijna vanaf de achterlijn schoot Benhammouch de bal hard in de kruising. Daarmee was de eindstand bereikt.

“Ik ben blij dat we vandaag onze laatste thuiswedstrijd hebben kunnen winnen, na een wat ongelukkig seizoen”, aldus Cebar. Volgende week kan DCG weer een belangrijke rol spelen in de seizoensontknoping, want dan treft het koploper De Meer. “Wij kunnen lekker voetballen en hebben niets te verliezen, voor De Meer is dat anders. We gaan proberen er een mooie wedstrijd van te maken.”

Koploper De Meer speelt met 1-1 gelijk bij Theole

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG