DCG walst over concurrent Zwanenburg heen

Zwanenburg stond voor het treffen met DCG maar drie puntjes achter op de koploper in de der klasse C en kon dus belangrijke punten pakken in deze topper. Wie vooraf had gehoopt op een spannende pot kwam echter van een koude kermis thuis, DCG won overtuigend met 5-1.

De wedstrijd begon nog wel zo goed voor Zwanenburg. Ze hadden al vroeg op voorsprong kunnen staan ware het niet dat DCG verdediger Joshua Koene een inzet nog maar net van de lijn kon halen. “Als die erin had gezeten zou het misschien wel een hele andere pot geworden zijn” keek hij later terug.

mooi

DCG herpakt zich dan snel. Na een kwartier spelen schiet Chester Steward een vrije trap met wat geluk door de muur heen waardoor keeper Remco van Schagen de bal niet ziet aankomen en de 1-0 niet kan verhinderen. Een paar minuten later is het alweer raak, Brandon Thompson kan zelf een op een afmaken maar legt af op Joey van Lemmeren die de bal in het open doel tikt en zo staat DCG na een kleine twintig minuten al op 2-0.

4 Verdedigend was het niet al te best wat Zwanenburg liet zien maar aanvallend konden ze af en toe nog een vuist maken. Na een half uur claimen ze een penalty te verdienen als Rick Buijs wilt uithalen en Chester Steward hem hiervan weerhoudt. De scheidsrechter ziet er echter geen penalty en laat doorspelen. Vlak voor rust heeft Zwanenburg wel geluk wanneer een corner niet goed verwerkt wordt door DCG en de bal voor de voeten valt van Jordy Vierbergen die Zwanenburg terug in de wedstrijd brengt met de 2-1.

3 In de tweede helft komt aan de kant van DCG dan Gary Bouwmeester binnen de lijnen. “Gary heeft deze week niet getraind, vandaar dat ik hem de eerste helft op de bank zette.” Verklaarde zijn trainer John Limon. De aanvoerder stond dus weer in de spits en drukte gelijk zijn stempel op de wedstrijd door zijn eerste kans af te maken waardoor DCG weer afstand nam van Zwanenburg en op 3-1 kwam

De verdediging van Zwanenburg bood amper weerstand in de tweede helft terwijl DCG kans na kans kreeg. Na een uur spelen is het Naoufal Haddadi die op aangeven van Bouwmeester de 4-1 scoort. Zwanenburg krijgt dan nog een paar kansjes, onder andere een prachtige vrije trap op de lat en een joekel van een kans voor Tim Hollander die oog in oog met de keeper niet weet te scoren.

2De wedstrijd is dan al gespeeld en Tarik Karim verzorgt het slotakkoord. Hij scoort de 5-1, wederom op aangeven van Bouwmeester en DCG lijkt nu toch de gedoodverfde titel kandidaat. John Limon was dan ook tevreden na deze ruime overwinning. “Je kan eigenlijk alleen maar tevreden zijn na zo’n overwinning. Zonde van die tegentreffer maar ik vind dat we ons goed hebben herpakt na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week.”

Verslag Daan de Graaf
Fotos Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)