DCG walst in tweede helft over Weesp heen

In de zondag tweede klasse B heeft DCG eindelijk weer eens een wedstrijd weten te winnen. Tegen hekkensluiter Weesp werd met 5-2 gewonnen. Omar Limon was de grote man aan de zijde van DCG. De zoon van trainer John Limon was verantwoordelijk voor drie van de vijf doelpunten.

DCG begon goed aan het duel. Tegen een afwachtend Weesp namen de Amsterdammers meteen het heft in handen en dat resulteerde dan ook in een snelle treffer van Omar Limon. Na de openingstreffers liet Weesp zien dat het tot meer in staat was en werden de schouders eronder gezet. Met veel strijd kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd en was het Marcin Kmiecik die na 22 minuten de stand weer gelijk trok.

DCG Weesp Leenen 1

Door de harde wind werkte vervolgens in het nadeel van DCG dat veel in de duels kwam en zag dat Weesp daar slagvaardiger meer om wist te gaan. Het spelbeeld kantelde vervolgens volledig toen opnieuw Kmiecik na 35 minuten de 1-2 tegen de touwen schoot en de thuisploeg opeens tegen een achterstand aankeek.

Vlak voor rust wist DCG de stand toch nog gelijk te trekken. Thom Leenen liet zich in het strafschopgebied handig vallen waarna scheidsrechter de Groot een penalty toekende. Buruk Bulduk maakte deze vervolgens koelbloedig af waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

DCGWeesp1

Na de verplichte rust was het opnieuw DCG dat het spel wist te maken en steeds dreigender werd voor de goal van Arno Copier en na 57 minuten ook terecht de leiding in de wedstrijd over nam. Limon kreeg de bal vanaf het middenveld in de voeten aangespeeld, gebruikte handig zijn lichaam en schoot de bal vervolgens achter Copier.

DCG Weesp Leenen 2

DCG werd vervolgens steeds dominanter en kreeg via Limon goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Toch was het de ploeg van Mario Rijnsburger dat tien minuten voor tijd de ultieme mogelijkheid kreeg om nog een punt aan het duel over te houden. Na een corner kopte Danny Scholte de bal van dichtbij richting de goal maar het was uiteindelijk Desmond van der Moot die met een uitstekende reflex de gelijkmaker wist te voorkomen.

Vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Na een voorzet van Leenen kwam de bal in twee instanties terecht bij Bulduk die met een afgeketst schot kon afdrukken. In de blessuretijd van de tweede helft wist DCG de malaise voor Weesp nog te vergroten. Het was opnieuw Limon die wist af te drukken en zijn hattrick vlak voor tijd compleet te maken waardoor Weesp uiteindelijk met een 5-2 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Kijk voor de andere uitslagen en actuele stand op de klasse-pagina van zondag 2b

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman