DCG wil concurrent HBC op tien punten zetten: “Laten zien dat wij terechte koploper zijn”

In de wetenschap dat de voorsprong zeven punten bedraagt, bereidt DCG zich vol vertrouwen voor op de topper tegen HBC. De koploper van de zondag derde klasse C kan de achtervolger een gevoelige tik uitdelen in de strijd om het kampioenschap. “Als wij ons spelletje kunnen spelen, zijn wij beter dan iedereen.”

Aanvoerder Kevin Coenraad kan het niet vaak genoeg benadrukken: hoe groot de voorsprong na zondag ook is, de competitie wordt nu nog niet beslist. Daarvoor is het seizoen nog lang genoeg. “We willen HBC natuurlijk wel op tien punten zetten, laat dat duidelijk zijn”, zegt de verdediger daar meteen achteraan. Aan vertrouwen geen gebrek bij de Amsterdammers, die nog altijd ongeslagen zijn. “Hoe langer dat doorgaat, hoe meer mensen erin blijven geloven dat we het kunnen volhouden. Iedereen gaat zich aan ons aanpassen en wij moeten het elke week laten zien dat wij de terechte koploper zijn.”

Dat kan DCG kracht bijzetten met een overwinning in Heemstede. De concurrent is verder onbekend bij de spelers. Coenraad weet ook niet precies wat ze te wachten zal staan. “Gaan ze volle druk vooruit, met het mes tussen de tanden of juist afwachtend.. Zij achtervolgen ons, dus ik denk dat zij ons onder druk zullen zetten. We hebben hun uitslagen in de beker gezien en zijn zeker op onze hoede. Maar ik heb alle vertrouwen in de groep dat wij een mooi en positief resultaat kunnen behalen. Als wij ons spelletje kunnen spelen, zijn wij beter dan iedereen.”

De rechtsback is zich ervan bewust dat DCG een hele grote stap naar het kampioenschap kan zetten. Toch gaat het in aanloop naar de topper niet alleen over de ranglijst. Ook de tweede periodetitel staat op het spel. Bij winst hebben de Amsterdammers hun eerste prijsje binnen. “Het is altijd mooi meegenomen om onderweg iets te pakken. Dat is ook een bevestiging voor ons dat we goed bezig zijn en een mooi opstapje naar het uiteindelijke doel: kampioen worden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG