DCG wint bij Sporting Martinus

DCG heeft vanmiddag in zondag 3C met 1-2 gewonnen bij Sporting Martinus en stijgt hiermee naar de tweede plek op de ranglijst. Sporting Martinus wacht nog steeds op de eerste zege dit seizoen en staat met 2 punten onderin in het klassement. De wedstrijd werd overschaduwd door vervelend nieuws van gisteren. Clubman Pieter Water van Sporting Martinus moest toen met een hersenbloeding worden  opgenomen in het ziekenhuis. Vele gedachten gingen naar hem uit.

DCG begon beter aan de wedstrijd dan Martinus en na tien minuten scoorde Joey van Lemmeren de 0-1 na een combinatie met Tom Leenen. Na 20 minuten werd het zelfs 0-2, toen Martinus hands maakte in de zestien meter. Shanon Schet benutte de panalty. Martinus kon daar weinig tegenover stellen.

In de tweede helft begon Martinus wat meer aan te dringen en kwamen er wel wat kansen. Rond de 60ste minuut scoorde Thomas Delleman de aansluitingstreffer. 1-2. In het restant van de wedstrijd lag er veel ruimte aan beide kanten en hadden beide ploegen nog een grote kans op een doelpunt. Gescoord werd er echter niet meer en na negentig minuten was het nog steeds 1-2. Een mooie overwinning voor DCG, dat nadrukkelijk meedoet om de hoogste plaatsen dit jaar. Sporting Martinus heeft dringend een overwinning nodig, anders gaat het degradatievoetbal spelen. Coach John Limon van DCG moest via de telefoon horen dat zijn ploeg had gewonnen. Hij lag met griep in bed en werd vervangen door zijn assistent Kamal el Makrini.

foto’s: martinianen.nl