DCG wint drie keer op een rij, maar scoort te weinig voor een feestje

DCG heeft vanmiddag haar derde zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg van trainer John Limon met 2-0 te sterk voor NVC. DCG mist op doelsaldo nu de eerste periodetitel in de tweede klasse B. Op de overwinning viel, vooral op basis van de tweede helft, niets af te dingen.

In het eerste bedrijf had NVC de overhand, vooral het middenveld was in handen van de uitploeg. De tweede bal was meermaals voor het team van Arno Splinter. Ondanks de overmacht was het niet in staat om uitgespeelde kansen te creëren. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kwam er gevaar voor beide doelen. Vooral Bilal El Hajoui had DCG op voorsprong moeten schieten, maar hij stuitte op keeper Gijs Roelofsen. Ook NVC kreeg een dot van een kans: Bij een vrije trap belandde de bal bij toeval bij Kevin Vermeij, die veel te gehaast schoot waardoor de bal overging.

_DSC7119

In de tweede helft paste coach Limon het middenveld wat aan.  Donny Kessing ging vlak voor de verdediging spelen. Die tactiek bleek te werken, want de ploeg ging voortvarend van start. Het opportunistische spel waar DCG om bekend staat pakte uitstekend uit, waar NVC geen antwoord op had. Ondanks dat de kansen uitbleef, hing er een doelpunt in de lucht. Met de inbreng van de lange Damien Simson werd er meer en meer de lange bal gehanteerd. Niet verwonderlijk dat het aanspeelpunt uiteindelijk in de 72e minuut de belangrijke 1-0 tegen de touwen kopte.

Na die enorme tegenslag voor NVC werd verdediger Gilliam Hund voorin geposteerd, om te fungeren als breekijzer. De ploeg zette een enorm offensief in en ging voor de gelijkmaker. Met als groot nadeel dat ze veel ruimte moesten weggeven. De paal zat een 1-1 in de weg toen Roberto de Randami knap weg draaide bij zijn tegenstander, maar het aluminium trof. Vlak daarna counterde DCG zich naar de 2-0 met opnieuw Simson als eindstation, die de bal simpel hoefde in te tikken na een balletje breed van El Hajoui.

_DSC7172

Al met al een verdiende zege, ook volgens coach Splinter: “We zijn op opportunistische wijze afgetroefd. Het vertrouwen bij DCG zag je in de tweede helft groeien. Dat is bij ons wel anders. De doelpunten die wij maken zijn schaars.” Volgens de trainer speelde de thuisploeg goed in op de scheidsrechter. “Ze bleven schreeuwen om vrije trappen en kregen die vervolgens mee. Daar hadden wij geen antwoord op. Ook is het lastig voetballen op dit veld vanwege de kleine ruimtes. Uiteindelijk hebben we een overwinning nodig om het vertrouwen terug te pakken.”

_DSC7192

Bij DCG kan je zelfs zeggen dat men in een ‘flow’ zit. Beaamt coach Limon. “Uitstekend voorbeeld is de eerste helft. Waar we niet in paniek raken, maar terug gaan naar onze basis. Dat onze strijdwijze mooie resultaten als vervolgt heeft is een bevestiging dat we de kwaliteit hebben. Dit team weet wat je moet geven om succesvol te zijn, dat is een groot voordeel, We zitten lang bij elkaar. Uiteindelijk doen we het met z’n allen, maar ik denk niet dat we een enorme terugval gaan meemaken. Onze mentaliteit is top”, besluit de trainer.