DCG wint slagveld bij ZSGOWMS

De derby tussen de Amsterdamse ploegen ZSGOWMS en DCG in de 3e klasse C stond vandaag op het programma. Was de sfeer in de eerste helft nog gemoedelijk, werd het in de tweede helft meer een slagveld. De derby werd gewonnen door DCG met 1-3, maar uiteindelijk zonder hun eerste keeper Lemuël van Gom die het veld met een schouder uit de kom moest verlaten.

Met één punt verschil in het voordeel van ZSGOWMS stond op Sportpark Ookmeer spektakel te wachten. Echter was er van dit spektakel in de eerste helft weinig te zien. DCG was in de eerste helft de aanvallende ploeg. Ze waren snel en creëerden de meeste kansen. ZSGOWMS stond goed te verdedigen, maar de counters die zij maakten liepen op niets uit. DCG controleerde het spel en had het meeste balbezit. De keeper van ZSGOWMS stond echter goed in zijn doel en hield een paar rake ballen eruit. Toch kon hij niet voorkomen dat in de 37e minuut de bal het doel in ging. De actie werd opgezet door Gary Bouwmeester die de bal plaatste naar Chester Steward. Deze hield het overzicht en speelde de bal naar de rechterkant van het veld waar Tarik Karim stond. Met een steekpass naar Fernon Haselhoef die midden voor het doel stond was het gevaar groot. Té groot, want hij schoot de bal recht langs de keeper. 0-1.

Waar in de eerste helft de sfeer nog gemoedelijk was, veranderde dit in de tweede helft. Vanaf het fluitsignaal speelde ZSGOWMS feller, harder en aanvallender. DCG moest omschakelen en liet zich meenemen in het spel van ZSGOWMS. Binnen vijf minuten had ZSGOWMS twee grote kansen en DCG twee gele kaarten. Uit een vrije trap aan de rechterkant genomen door Stefan van Vuuren kreeg Aret Sarac een mooie kopkans voor het doel. Echter ging de bal net over. DCG probeerde de rust te bewaren, maar dat was lastig tegen een sterk opkomend ZSGOWMS. Zij probeerden de mislukte eerste helft goed maken en dat leek ze te gaan lukken. Toch was er eerst een ommekeer nodig om ZSGOWMS nóg beter te laten spelen. Net nadat doelpuntenmaker Fernon Haselhoef met een blessure het veld af moest, krijgt DCG onverwachts een grote kans. Opgezet door een lange bal van keeper Lemuël van Gom die bij Tarik Karim uitkwam. Deze schoot de bal door naar Shanon Schet die aan de rechterkant de bal aannam en voorlegde op Gary Bouwmeester. Met een aantal tegenspelers om zich heen, kreeg Bouwmeester zijn hoofd tegen de bal en kopte de bal in de verre hoek binnen. 0-2.

Na de 0-2 was ZSGOWMS nog meer gebrand op een doelpunt. Terecht want zij speelden goed, DCG kreeg het lastig en had vooral moeite om de spits Raoul Pengel bij te houden die continue aanspeelbaar was in de voorhoede. Hij stond hier vaak alleen, waardoor het lastig was om een kans af te maken. Toch raakte hij in de 74e minuut knap het zijnet en moest keeper Lemuël van Gom vaak in actie komen om de bal uit zijn doel te houden. In de 75e minuut lukte dit even niet, toen uit een vrije trap aan de linkerkant van het veld, de bal in het strafschopgebied kwam. Uit alle spelers die zich daar hadden verzameld kreeg Clayton Uiterloo zijn hoofd tegen de bal en kopte hem binnen. 1-2.

Na de 1-2 was het alles of niets voor ZSGOWMS. Een minuut na het doelpunt, had de gelijkmaker kunnen vallen. Een vrije trap op bijna dezelfde plek als waar het eerdere doelpunt uit voort kwam, zorgde voor een hachelijke situatie voor keeper Van Gom. Hij kreeg de bal recht in zijn handen, maar liet hem los. Bij zijn val kwam hij hard neer en bleef liggen. De bal inmiddels uitgekomen bij Sergay Gemin, schoot net naast. Na deze grote kans, bleef de keeper van DCG liggen op het veld. Met een schouder uit de kom, moest hij het veld verlaten. Reservekeeper Radouane Krap maakte zijn debuut en moest vol aan de bak. ZSGOWMS rook bloed en joeg als een dolle hond op de gelijkmaker. Dat het veel harde duels opleverde, bleek wel uit de verzorgers die in en uit het veld renden. Zeven minuten tijd werd er bijgeschreven door de vele blessurebehandelingen die moesten worden verricht.

Tussen de behandelingen door kreeg DCG nog één grote kans. Het was er één uit het boekje. In de 91e minuut ontsnapte Fouad Bouttar door het midden, hij gaf een steekpass op Shanon Schet die met zijn snelheid de verdediging achter zich liet. De keeper van ZSGOWMS kwam uit zijn doel, maar Schet legde de bal breed op Joey van Lemmeren die de bal eenvoudig inschoot. 1-3. Na de 1-3 is het over en uit voor ZSGOWMS. Zij kregen nog wel de laatste kansen met Clayton Uiterloo die de bal nog twee keer in de handen van de keeper van DCG schoot, maar het mocht niet meer baten.

Trainer Rob Rijnink van ZSGOWMS hield vertrouwen in de gelijkmaker totdat de 1-3 in de slotfase van de wedstrijd viel: ‘In de eerste helft was DCG beter en fanatieker. Ik heb in de rust gezegd dat we anders moesten spelen en heb de formatie aangepast. We gingen in de tweede helft beter spelen, waren feller en kregen de overhand. Alleen vergaten wij de goal te maken. Dat is iets waar we dit seizoen een beetje last van hebben. We creëren veel kansen, maar vergeten de goal te maken. Dat is iets waar we ons bewust van moeten maken.’

Waar de goals wel werden gemaakt, was bij DCG. John Limon, trainer, was opgelucht met de overwinning: ‘Dit hadden we nodig, het was een harde wedstrijd. In de eerste helft speelden we gecontroleerd, maar in de tweede helft niet. We werden onder druk gezet en reageerden impulsiever. We gingen teveel in op de reactie van de tegenstander en daarmee haalden we ons uit onze concentratie. Daar moeten we hard aan werken. Gelukkig praten we veel met elkaar, dat we vertrouwen in elkaar hebben en dat we op de goede weg zijn. We willen laten zien dat we met onze eigen jeugd het maximale kunnen behalen, als je maar hard genoeg werkt.’

Doelpuntenmakers DCG: Haselhoef, Bouwmeester en Van Lemmeren

Verslag Anouschka Nuyens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)