DCG wint spektakelstuk van NFC

Wat er vanmiddag allemaal gebeurde op sportpark Ookmeer in de wedstrijd tussen DCG en NFC is moeilijk met een pen te beschrijven. Van de eerste tot de laatste minuut zaten de toeschouwers op het puntje van hun stoel. Behalve misschien een paar NFC supporters, die voortijdig en ontevreden het sportpark verlieten.

Het begin was voor NFC, dat iets sterker uit de startblokken kwam. Leslie Dams ontbrak linksvoor, maar de spelers waren vast van plan om na vier nederlagen nu een goed resultaat neer te zetten. In de 6e minuut had het al raak kunnen zijn toen Mahir Unver van NFC doorbrak op links. Hij werd gestopt op een manier waar menig scheidsrechter een penalty voor had gegeven. Vandaag kreeg hij hem niet. NFC bleef aandringen, maar DCG begon uit de schulp te kruipen. Gary Bouwmeester liet zijn techniek zien en Joey van Lemmeren en Sander Aznar Martinez sleurden voorin aan de NFC verdediging. De wedstrijd leek in evenwicht te komen. Niet voor trainer Ton Ojers van DCG echter. Hij begon zijn tirade aan de zijlijn en deze zou niet meer ophouden tot het einde. Uitspraken als: ‘Je voetbalt als een veteraan, nu ga je scoren of je komt op de bank en speel nu eens een bal goed’. Of het goed is om jonge spelers zo te benaderen, daar zal iedereen zijn mening over hebben. Heeft het zin? Dat is met een woord te beantwoorden: ‘Beleving’. Dat brengt hij. Bij spelers, scheidsrechters en publiek. Zo ook bij de 18 jarige verdediger Zaid Lahmaj. Na een paar ferme woorden van Ojers gaf hij het juiste antwoord. Zijn scherpe voorzet vanaf rechts kon bij de tweede paal ingekopt worden door Aznar Martinez 1-0. NFC was onder de indruk en moest ver terug. Gary Bouwmeester had DCG al voor rust zekerheid kunnen geven, maar zodra hij de laatste verdediger voorbij is weet hij vaak niet meer wat hij moet doen. Aznar Martinez mocht ook nog een keer alleen op de NFC keeper af, maar zijn lob miste hoogte. Nog steeds 1-0 bij rust.

NFC herpakte zich na de thee en zocht de aanval. Kleine kansjes voor Martin van Wilgenbug (kopbal) en Mahir Unver (schot) miste het doel. Uit een dood spelmoment was het wel raak. De vrije trap van Bobby Uitermarkt werd door voormalig DCG-er Oscar Keuter in het doel gewerkt 1-1. Tja en Ton Ojers zag het aan en greep hard in. De in de rust ingevallen Ferry Jansen mocht na een kwartier er weer uit. Zijn vervanger, Tarik Karim, kon het ook al niet goed doen en hij mocht slechts 10 minuten in het veld staan. Keiharde beslissingen voor jonge jongens door een ervaren trainer. Had het effect? Wie zal het zeggen. Feit blijft dat DCG alleen maar sterker werd en zag dat Gary Bouwmeester doorbrak over rechts. Hij werd licht vastgehouden en de scheidsrechter greep keihard in. Penalty en een rode kaart voor NFC verdediger Cagdas Uysal. Aznar Martinez faalde niet vanaf elf meter en bracht de stand op 2-1. NFC raakte de weg kwijt, vooral in Bobby Uitermarkt. Hij maakte een veel te harde tackle en kon ook terecht met rood vertrekken. De weertand van NFC was hierdoor gebroken. Joey van Lemmeren tekende de 3-1 aan na een goede actie van Gary Bouwmeester en Aznar Martinez scoorde na goed doorzetten van dezelfde van Lemmeren 4-1. Weer drie punten voor DCG, wat betekent dat de critici niet veel meer kunnen zeggen over trainer Ton Ojers. Wat je ook van hem vindt, het woord ’beleving’ heeft hij uitgevonden.

Trainer Ton Bras jr. van NFC was zeer teleurgesteld na zijn 5e verlies op rij.
Bras jr.: ‘Ik dacht dat we het de tweede helft wel onder controle kregen, maar dan scoren zij na de gelijkmaker de eerste de beste kans. En dat we dan domme rode kaarten krijgen is niet voor het eerst dit seizoen. Ik kan je vertellen dat het op dit moment niet leuk is om trainer van NFC te zijn. We snakken naar een overwinning.’

Dat kan dan misschien volgende week als Bloemendaal de tegenstander is. Voor DCG is er een halve uit/thuis wedstrijd als zij op bezoek gaan bij de buren van AGB, dat vandaag de koppositie verspeelde aan RKDES.