DCG wint zonder problemen van RKDES (5-0)

Het zonnetje is weer gaan schijnen. Dit geldt dubbel voor DCG dat op een van de eerste lentedagen van het jaar RKDES ontving op sportpark Ookmeer. De ploeg van John Limon staat fier bovenaan in de derde klasse C en dat zou RKDES weten ook. In de eerste helft kon de club uit Kudelstaart nog redelijk meekomen maar in de tweede helft ging het hard. De wedstrijd eindigde in 5-0.

In het eerste half uur was er echter nog niets wat wees op zo’n ruime zege. DCG wist slechts zelden door de verdediging van RKDES door te komen. RKDES verdedigde op zijn Engels en ramde meerdere malen de bal hard weg. Zelf kon RKDES ook weinig klaarspelen. Toen zij na een half uur toch een half kansje kregen was de counter daarop dodelijk. Tarik Karim kreeg een lange bal onder controle nadat hij zijn man sterk van de bal hield. Hij kapte nog een paar man en schoot de bal netjes met links in de verre hoek.

_DSC0007

DCG ruikt dan bloed en onder andere Gary Bouwmeester en Joey van Lemmeren kregen goede kansen in het laatste kwartier maar de goal leek uit te blijven. Tot rechtsback Zaid Lahmaj op komt stomen. Hij vindt Bouwmeester voor het doel en die weet in twee instanties en toch de 2-0 voor rust te scoren.

_DSC9963

De tweede helft dan. RKDES verweert zich kranig en probeert de schade beperkt te houden. Een minuut of twintig na de rust gaat het echter fout. Damien Veldman krijgt zijn tweede gele kaart na een wilde charge, zeker als je weet dat je al geel op zak hebt. Hij moet dus met rood van het veld. Als Chester Steward slechts een paar minuten met wat geluk de 3-0 scoort is de spanning definitief uit de wedstrijd.

_DSC0032

DCG loopt vervolgens makkelijk uit. Nouafal Haddadi scoort de 4-0 en het slotstuk komt van de voet van Donny Kessing. Hij krijgt een voorzet achterin het strafschopgebied en volleert de bal via de grond over de keeper in de verre hoek. 5-0, en DCG lijkt fluitend kampioen te worden.

_DSC9946

“Zo makkelijk gaat dat niet” waarschuwt John Limon echter. “Elke wedstrijd is een wedstrijd op zich en het mentale aspect speelt een grote rol. We moeten geconcentreerd blijven en ons eigen spel blijven spelen. Als we de concentratie verliezen zijn we geneigd om de lange bal te hanteren en dan raken we de controle kwijt, daar zit voor ons het gevaar.”